Pravý židovský šoulet

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg fazole namočené předem
    • 0,5
      kg cibule
    • kroupy
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 0,5
      kg hovězí maso na polévku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na kostky nakrájené lehce posolené hovězí a lehce osmahneme. Pak přidáme fazole a vše zalijime vařící vodou. Nakonec přisypeme kroupy a necháme asi dvě hodiny vařit za občasného promíchání. Osolíme (a trošku opepříme) až tak nejdřív po hodině a půl. Hotovo je, když jsou měkké fazole - pokud chceme, aby vytvořily
2
hustou omáčku, použijeme část fazolí povařených předem. K šouletu se výborně jako příloha hodí (a obvykle také podává) bramborový kugel.
3
Poznámka autora: Pro zvýšení vizuálního efektu je možné například použít fazole ve dvou barvách. Množství je orientační - je to něco jako fazolový guláš, takže podle chuti, klidně od oka. Důležité je nepřehnat to s kroupami.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.