Pomodoro

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      snítka bazalka
    • sůl
    • cukr krupice
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky. Na olivovém oleji zlehka osmahneme cibulku a mrkev, poté přidáme rajčata a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme pod pokličkou cca 45 minut, dokud se rajčata nerozvaří.
2
Vše rozmixujeme ručním mixérem, ochutíme solí, popř. cukrem, a nadrobno nakrájenou bazalkou. Kdo chce, může přidat pro zjemnění oříšek másla. Povaříme ještě dalších 15 minut.
3
Ihned plníme do čistých sklenic se šroubovacím uzávěrem. Sklenice otočíme dnem vzhůru, zabalíme do deky a necháme vychladnout.
4
Pomodoro používám místo kečupu na domácí pizzu nebo jako omáčku k těstovinám.
5
Je „zavařováno“ stejně jako marmelády, vydrží tedy podobně dlouho.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zlatka
    Zlatka |

    8. 1. 2014 18:41

    Nemá to chybu, příště udělám minimálně dvojitou dávku!!! Díky za recept :-)

  • allena89
    allena89 |

    27. 8. 2013 14:32

    Perfektní, moc děkuji za recept.

  • barunečka
    barunečka |

    11. 9. 2011 18:37

    je to skvělé