Polévka z řepy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: vercatko

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g smetana
    • 300
      g červená řepa
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      ks vařená vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • 100
      g brambory
    • 1
      lžíce máslo
    • hladká mouka
    • 1,5
      l voda
    • provensálské koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory a řepu nakrájíme na malé kostičky. Rozehřejeme máslo a řepu s brambory v něm promícháme. Přidáme osolenou vodu a vaříme do změknutí. V mezičase dáme vařit vejce na 10-12 minut.
2
Smícháme bílý jogurt nebo smetanu s trochou mouky a pomalu přimícháme do uvařené řepy. Dochutíme octem a pepřem, popřípadě provensálským kořením.
3
Vejce nakrájíme na kostičky nebo na čtvrtky podle uvážení a přidáme do polévky. Povaříme ještě 5 minut a je hotovo.
4
Pozn.: Řepu je třeba hodně osolit, sama o sobě je trochu mdlá.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.