Polévka s květákovými knedlíčky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Květák rozdělený na růžičky opereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Přelijeme přes síto a vodu, ve které se květák vařil, zahustíme světle hnědou jíškou (jíšku uděláme z 50 g másla a 50 g hladké mouky, na pánvičce za stálého míchání). Uvařený květák jemně rozsekáme a 1/3 květáku dáme do zahuštěné polévky. Ze zbylého květáku, smíchaného s vejcem, máslem a strouhankou, připravíme knedlíčky. Těsto, mělo by být trochu tužší (když není, přidáme trošku strouhanky), řádně promícháme a tvoříme malé knedlíčky (lžičkou a dotvarujeme rukou), které povaříme v polévce zhruba 5 minut. Polévku ochutíme jemně nasekanou petrželovou natí a květem nebo muškátový oříškem, jehož potřebné malé množství nastrouháme přes jemné struhadlo.
2
Příloha: osmažené kostičky housky, krajíček chleba, pečivo.

Komentáře k receptu

  • Ludee
    Ludee |

    9. 11. 2010 23:02

    Uvaril jsem jenom jednou a to staci kdo ma rad kvetak je mnoho dalsich zpusobu jak si pripravit chutne jidlo, Zavarka je citit strouhankou a vse to kazi .. nedoporucuji....

  • Pavla
    Pavla |

    11. 10. 2005 10:58

    Polévku jsem vyzkoušela a je vynikající.

Abecední seznam: