Polévka dýňová na česneku s houstičkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      ks dýně může být Hokaido, muškátová i máslová
    • 1
      ks brambory
    • 1
      ks mrkev
    • 0,5
      ks malý celer
    • 1
      lžíce celerová nať
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • 1
      ks houska z předešlého dne
    • 1,5
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
- dýni i zeleninu omyjeme, dýni překrojíme napůl, odstraníme semínka, pokud má poškozenou kůru nebo tvrdou, oloupeme, jinak necháme, vše nakrájíme na kousky cca 3 cm velké
2
- celerovou nať (lze i petrželku podle chuti) i zeleninu vložíme do hrnce s vodou a vaříme cca 15 minut doměkka
3
- mezitím si nakrájíme na kostičky housku a opečeme ji na oleji dozlatova
4
- uvařenou zeleninu i s vývarem rozmixujeme ponorným mixérem do hladka, osolíme, opepříme dle chuti (je dobrá i se sušenou majoránkou), přidáme nastrouhaný česnek
5
- polévku podáváme nejlépe v horké misce, posypanou houstičkou
6
- mňam

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.