Plněné baklažány

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdravy mlsoun

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg lilek malé, max. 9 cm dlouhé, nejlépe baculaté jako jablíčka
    • 4
      lžička česnek rozdrcený
    • 2
      lžička ostrá paprička
    • 4
      lžička ocet
    • 1
      šálek vlašské ořechy nahrubo nasekané
    • sůl na vymazání vnitřku baklažánů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce s vařící vodou vsypeme omyté lilky a vaříme 5 minut. Vodu vylijeme, lilky po zchladnutí seřízneme v místě stopky a kolmo na předešlý řez uděláme zářez do poloviny baklažánů.
2
Zářez potřeme solí, dáme na stojato do misky (aby z nich vytékala voda), nejlépe přes noc do ledničky.
3
Připravíme si náplň smícháním uvedených surovin. Do každého lilku vmáčkneme naplno, co se vejde, ale nesmí to nikde vylézat. Lilky naklademe do 2 litrové sklenice (nebude plná), kterou zase přes noc necháme stát v misce v ledničce, aby vytekla voda. Ráno obrátíme a zalijeme olivovým olejem.
4
Dá se konzumovat za týden, uchovává se v ledničce. Nejvíce jdou na odbyt jako chuťovka v době grilování.

Komentáře k receptu

  • Helena
    Helena |

    27. 5. 2006 10:57

    Petro,ja nakupuji v Emiratech a tady jsou k dostani v obchodech.U nas si to asi muze udelat milovnik baklazanu,ktery si je sam pestuje.Tady se to prodava v obchodech s delikatesami,bohuzel,neda se vyvazet,protoze po rozlezeni moc dlouho nevydrzi.Jak dlouhou trvanlivost to ma,nevim,my to vzdy tak do 14 dnu spotrebujeme.

  • Petra
    Petra |

    26. 5. 2006 11:14

    Kde berete takové malé lilky? To si je sama pěstujete? Ty jsou v obchodech mívají podle mě tak kolem 20cm.

  • Airan
    Airan |

    25. 5. 2006 14:30

    Baklazanum neodolam v jakekoli priprave, je to moje oblibena zelenina:-) Dekuji za recept