Pizza na letní večery

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Anicha

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček sušené droždí
    • 500
      g hladká mouka
    • 500
      ml mléko
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks česnek palička
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 100
      g salám
    • 6
      ks rajčata 5-6
    • 100
      g eidam sýr
    • 100
      g balkánský sýr
    • 1
      plechovka ananas
    • 1
      lžíce bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do misky nasypeme mouku a přidáme suché droždí, (rychlejší příprava, nepotřebujeme dělat kvásek) které důkladně promícháme. Poté zalijeme mlékem, přídáme olej a prohněteme. Až je těsto zpracované, dáme ho na teplé místo a necháme vykynout. Po vykynutí ho můžeme dát na velký plech a rovnoměrné si ho ještě dopracovat válem, aby bylo těsto stejně tenké.
2
Oloupeme česnek a namačkáme ho do misky, do které přidáme kečup. (Já používám ostrý, má to pak výraznější chuť). Směs promícháme a potřeme rovnoměrně po těstě. Nakrájíme rajčata na plátky a klademe je na těsto zároveň se salámem (kolečko salámu, plátek rajčete, kolečko salámu, atd.). Nastrouháme balkánský sýr a vsypeme jej do prázdných míst, kde není ani salám ani rajče. Otevřeme konzervu s ananasem a rovnoměrně ho posypeme po těstu. Nakonec přidáme bazalku a celé posypeme eidamem. Troubu necháme vyhřát hodně dlouho dopředu na nejvyšší stupeň. Připravenou pizzu dáme na místo, kde trouba nejvíce peče. Až nám zhnědnou okraje těsta, je pizza hotová a můžeme servírovat.
3
Ananas si můžeme dát k pizze i do misky a jíst ho zároveň s ní jako kompot.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.