Pilaf afgánský

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hovězí maso
    • 360
      g kuřecí maso
    • vepřový vývar
    • kardamom
    • 80
      g cibule
    • 100
      g máslo
    • 140
      g karotka
    • 120
      g rýže
    • 40
      g rozinky
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně krájená cibule se podusí na másle, přebytečný tuk se slije a na něm se podusí syrové hovězí maso a drobné kousky odkostěného kuřecího masa. Pak se přidá podušená cibule, vše se zalije vývarem z masa nebo vodou tak, aby maso bylo zakryto, přikryje se a nechá dusit.
2
Když je maso částečně měkké, přidá se na drobnější kostky nakrájená karotka, podle potřeby vývar z masa. Když se směs opět vaří, přidá se sůl a okapaná rýže, která se před tím máčela asi 1-2 hodiny ve vodě. Vše se pak nechá pod pokličkou mírně dusit asi 15-20 minut. Potom se přidají opláchnuté, okapané rozinky, mletý pepř a kardamom, vše se lehce promíchá a nechá v teple asi 30 minut.

Komentáře k receptu

  • Hana Čermáková
    Hana Čermáková |

    22. 11. 2010 10:05

    lze dělat pilaf s již uvařené rýře?