Pikantní špekáčky na pivu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks špekáček
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks pórek menší
    • 2
      ks paprika
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      ks žampiony
    • 1
      ks feferonka
    • 50
      g slanina
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • 1
      lžička hořčice
    • 1
      lžička pálivá paprika
    • 1
      lahev pivo - černé
    • 1
      sklenice kečup - jemný malý
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špekáčky a kyselé okurky nakrájíme na čtvrtky, cibuli a pórek na kolečka, žampióny na plátky, papriku na proužky, slaninu na malé kostičky, přidáme 1 černé pivo, kečup, lžičku worchestrové omáčky, lžičku mleté pálivé papriky a hořčice a vše trochu osolíme a opepříme, dobře promícháme přikryjeme pokličkou dáme do vyhřáté trouby na 30-40 minut. Potom promícháme a bez pokličky necháme v troubě zapéci ještě asi 20 minut do zhoustnutí omáčky.
2
Při podávání můžeme na talíři posypat sekanou petrželkou nebo strouhaným křenem. Podáváme s chlebem nebo s rohlíkem a chlazeným pivem.

Komentáře k receptu

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    10. 1. 2005 17:37

    Buřty na pivě dělám taky, ale té pálivé papriky se mi tam zdá dost.Budou to asi šavle meče.