Pěčoky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celé brambory omyjeme, kartáčkem očistíme, nakrájíme na měsíčky, z jedné brambory cca 6 měsíčků. Tyto naklademe na suchý plech - tou částí, kde je slupka, pečeme při střední teplotě dokud nezezlátnou, trošku připečené nevadí. Mezitím si připravíme do mísy lžíci másla, prolisujeme česnek - množství podle chuti. Upečené brambory vsypeme do mísy a když se obalí směsí másla a česneku, posolíme, dáme na talířky a podáváme.
2
Lze podávat jako přílohu k masu, my jsme je jedli vždy samotné a k tomu sklenici vychlazeného kefíru nebo piva, podle chuti. Neuvěřitelně jednoduché, rychlé a je to mňamka!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Petr
    Petr |

    4. 9. 2005 13:44

    Je to opravdu mňamka ( je dobré brambory ještě posypat kmínem než je dáte péct)