Pečený zauzený bůček z ohnivé lorny

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg vepřový bůček
    • 6
      ks cibule menších
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 1
      lžíce hrubá sůl
    • 1
      lžíce pepř mletý
    • 2
      lžíce med
    • 3
      ks červená chilli paprička
    • 5
      ks chilli papričky sušené
    • 5
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      hrst tymián čerstvý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřový bůček rozřízněte na dvě půlky a nařežte kůži křížem do mřížky. Do bůčku vetřete sůl, pepř a drcený kmín. Ohnivou lornu umístěte na gril a nechte rozehřát tak na 180 stupňů. Poté bůček dejte kůží dolů, podlijte teplou vodou, přidejte bobkové listy a sušené chilli papričky. Přiložte cibule a zavřete lornu horním dílem. Průběžně kontrolujte, aby byl v lorně dostatek tekutiny proti připálení.
2
Ve skleněné misce smíchejte hořčici, med, nasekané čerstvé chilli papričky, pepř a sůl. Když je bůček skoro měkký, potřete ho touto marinádou a dále pečte kůží nahoru dorůžova. Průběžně přelévejte kůži výpekem a udržujte dostatečné množství tekutiny proti připálení. Bůček podávejte nakrájený na plátky s pečenou cibulí a ozdobte čerstvým tymiánem. Přelijte štávou a jako přílohu nakrájejte čerstvý křupavý chléb.
3
Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.