Pangas v těstíčku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g pangasius
    • sůl
  • Těstíčko
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • 225
      ml mléko
    • chilli kolik kdo snese
  • Omáčka
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce med
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 1
      lžíce pažitka nadobno nakrájená
    • 1
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filety z pangase nakrájíme na kostky asi 5 cm, osolíme a obalujeme v těstíčku. Poté smažíme ve větší vrstvě rozpáleného oleje.
2
Těstíčko: prosejeme mouku s kypřícím práškem do misky. Postupně do ní všleháme vejce, mléko a chilli koření, až vznikne husté těstíčko.
3
Omáčka: sójovou omáčku, med, vinný ocet, pažitku a rajčatový protlak důkladně promícháme v misce.
4
Osmaženého pangase rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou k namáčení.
5
Příloha: krokety, hranolky nebo čerstvé pečivo.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • testo
    testo |

    6. 7. 2013 11:52

    Těstíčko mě nenadchlo... možná sem to dělal špatně, ale ani moc chutově...