Pálivé (rybí) rizoto

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: srammi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • pangasius filety - 1/2-1 ks na osobu (nebo kuřecí maso)
    • sůl
    • pepř mletý
    • thajská červená kari pasta (koupíte v Albertovi)
    • 1
      ks paprika barevná nebo pórek či hrášek
    • olej
    • mléko trochu (pro 4 os. max. 100ml)
    • rýže ve varném sáčku postačí 1/2 sáčku na osobu
    • sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na mírně rozpáleném oleji osmahneme 2 minuty kari pastu (na 4 osoby stačí 1/2 sáčku, kdo chce hodně pikantní, dá celý, já dala půl pro sebe a šly plameny). Zalijeme trochou mléka, přidáme mírně osolenou a opepřenou rybu (buď nakrájenou předem nebo nakouskujeme až na pánvi, když už je hotová) a podusíme.
2
Před dokončením ryby přidáme nakrájenou papriku a uvařenou rýži a promícháme.
3
Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
4
Můžeme také upravit jako omáčku a také použít kuřecí maso místo ryby, jen místo mléka použijeme celou šlehačku (nebo kokosové mléko) a dle potřeby dohustíme a ochutíme.
5
Podáváme s vařenou nebo pečenou rýží.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: