Ovocný salát se šťávou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinV

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Motto: "Tato ranní droga sílu má jak doga!!!" Doporučený postup: řepu omyjeme štětkou a spolu s mrkví namočíme do studené vody. Omyjeme víno. Z jablek odkrojíme škrabkou slupku okolo stopky a mušky a nožem odkrajujeme kousky dužiny rovnou do mísy - je to nejrychlejší postup s nejmenším odpadem.
2
Hrušku nakrájíme celou kromě jádřince, kiwi oloupeme škrabkou a nakrájíme k jablkům. Řepu s mrkví ji oškrábeme, spolu s fenyklem nakrájíme na dílky které projdou odšťavňovačem. Z citrónu odkrojíme kolečko a odloupneme kůru. Řepu, mrkev, fenykl, víno a citrón odšťavníme (začínáme a končíme mrkví), zalijeme ovoce v míse, přelijeme olejem a ihned podáváme.
3
Z praxe: jíme ihned, šťávy rychle ztrácejí životodárné enzymy. Suroviny lze měnit dle roční doby a chuti, dobrý je kousek zázvoru, třešně... Fantastickou chuť dodá 1 lžička panenského oleje z vlašských ořechů. Doporučuji 1x investovat místo do metalízy na autě do nízkootáčkového odšťavňovače (Green Star, Twin Health...), výsledek stojí za to. A pro nerozhodné: příprava nezabere o moc více času než přečtení receptu. Tahle snídaně ale dodá vitalitu na celý den!!!
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    20. 5. 2016 09:12

    Co je to 0,13 ks fenyklu? To by někdo neupřesnil?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    19. 5. 2016 20:11

    Skvělé, dobré, zdravé. Akorát s tou délkou přípravy autor trochu kecá :-)

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    19. 6. 2007 09:43

    Salátek jsem dnes dělala k snídani jako "přílohu" k pohankové kaši, jen z tou obměnou, že jsem řepu, mrkev a fenykl najemno nastrouhala , víno jsem také neodšťavňovla, ale přidal ajsem na půlky rozkouskované kuličky, přelila jogurtovo-medoovu zálivkou a děti se oblizovaly až za ušima. A já samozřejmě také :-)

Abecední seznam: