Ovocná smetanová rýže

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli a lžící cukru doměkka. Necháme zchladnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha, trochu necháme na dozdobení (nemusíme). Vychladlou rýži ještě dochutíme cukrem a vmícháme ušlehanou smetanu se zakysanou smetanou. Dochutit můžeme i mletou skořicí. Ovoce dle vlastního výběru pokrájíme na menší kousky a buď do rýžovo-smetanové směsi vmícháme nebo ovocem směs v miskách prokládáme. Můžeme podávat a jíst ihned nebo smetanovou rýži necháme vychladit. Před podáváním dozdobíme smetanou a ovocem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kikina13
    Kikina13 |

    11. 9. 2014 14:49

    Výborné, dávám za 1 ;-)

  • Jindra
    Jindra |

    23. 1. 2012 19:31

    Šlehačku jsem vyměnila za kysanou smetanu, taky dala meruňky a byla to lahůdka.

  • Jiřina Rožlová
    Jiřina Rožlová |

    26. 10. 2011 09:42

    Dávala jsem meruňky z kompotu a po sladké rýži se jen zaprášilo, děkuji za výborný recept, určitě budu dělat častěji. Navíc je to dobrůtka i pro naše nejmladší a těm jsem se zavděčila nejvíc.

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    23. 6. 2011 19:15

    Dětem chutnala velmi. Hlavně si jahody nasbíraly vlastnoručně na školní zahrádce a nadšeně pomáhaly i se zdobením.

  • Micka
    Micka |

    6. 6. 2011 15:18

    Odedneška nekupuji mléčnou rýži, tahle je mnohem lepší a hlavně levnější <3 <:-) :-D

  • Peťula
    Peťula |

    3. 6. 2011 13:49

    vyzkoušeno a můžu jen doporučit a zakysanou smetanu bych určitě nevynechávala a je to dobré i nevychlazené <3 <:-)

  • nnln
    nnln |

    31. 5. 2011 20:08

    takové dobroty by měly být před létem zakázány.. kdo pak má držet aspoň trochu dietu?? zrada :'( vypadá to skvěle..

Další doporučené recepty: