Ovocná polévka se smetanovými nočky

moje hodnocení:

1,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na nočky:
    • 300
      g zakysaná smetana (nejlépe typ Crème fraîche s 30% tuku)
    • 500
      g bílý jogurt
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks limetková kůra jemně strouhaná
    • 2
      ks bílek
  • Na polévku:
    • 700
      ml pomerančová šťáva čerstvá
    • 20
      g maizena
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      lžíce limetková šťáva
    • 1
      ks papája zralá (nebo broskev či nektarinka)
    • 4
      ks pomeranč

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, cukr a limetkovou kůru. Bílky ušlehejte a zlehka vmíchejte ke smetanové směsi. Přesuňte do cedníku vyloženého gázou nebo čistou namočenou, vyždímanou utěrkou a nechte přes noc vykapat tekutinu.
2
Z pomerančové šťávy odeberte 5 lžic a promíchejte se škrobem. Zbylou šťávu svařte, vmíchejte rozpuštěný škrob, nechte přejít varem a sejměte z ohně. Vmíchejte cukr a limetkovou šťávu. Z papáji vypíchejte tvořítkem kuličky, pomeranč oloupejte, vykrájejte filátka a šťávu zachyťte. Vše vmíchejte k zahuštěné šťávě a dejte vychladit.
3
Před podáváním rozlijte ovocnou polévku do misek a ze smetanové hmoty do ní vykrajujte lžičkou noky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.