• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Oukrop
Napište svůj komentář k receptu

Oukrop

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oukrop
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl voda
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      plátek chleba
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka pažitka

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit vodu - a jednu porci asi 3 dl, do vody přisypeme kmín a chvíli povaříme. Než se nám povaří kmín, tak každému do polévkového talíře prolisujeme 1 stroužek česneku - kdo má rád víc, dá si dle chuti, dále do talíře přidáme větší špetku soli, kousek másla a krajíc chleba natrhaný na kousky. Pak vše v talíři zalijeme kmínovou vodou a posypeme čerstvou majoránkou, petrželkou nebo pažitkou. Chleba můžeme též na kostičky osmažit na másle, ale to už má polévka zase jinou chuť.
2
Tuhle polévku vařívala moje babička a pak moje mamka a teď já :-) Je jednoduchá a velmi dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oukrop II.

Oukrop II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janek | 7. 1. 2017 22:45

    Proboha ženská, umíte taky vařit bez chemie? Proč všechny máte ve zvyku do všeho cpát masox, podravku a další sajrajty? Proč nedáte polévce možnost, aby vynikla její pravá chuť?

  • Hana Síkorová | 30. 12. 2016 21:41

    Uvařím brambory,do vody z brambor přidám usmaženou cibulku,česnek,majoránku,masox a povaříme.Brambory omastíme a rozšťoucháme.Podáváme zvlášť na talíři s polévkou.

  • Hana Síkorová | 30. 12. 2016 21:41

    Uvařím brambory,do vody z brambor přidám usmaženou cibulku,česnek,majoránku,masox a povaříme.Brambory omastíme a rozšťoucháme.Podáváme zvlášť na talíři s polévkou.

  • recepty73
    recepty73 | 19. 1. 2016 18:32

    ...používám vodu z uvařených brambor ...tam také přidávám kmín ...do sporu česnečka versus oukrop se zapojovat asi ani nemá smysl ...je to jako spor o kaši versus pyré nebo topinky a bruschetty...

  • tuckin | 14. 1. 2016 10:42

    Je to zatím nejlepší oukropový recept...rychlý a chuť je lepší než u receptů ze středověku...kdo tvrdí, že česněčka je oukrop, tak to asi ještě nevařil ani jedno!!

  • Greguša | 15. 3. 2015 12:22

    Myslím, že oukrop a česnečka jedno jsou a sozdíl mezi nimi je asi jako mezi bramborákem a cmundou. Já osobně dělám oukrop jak s bramborem tak i jen s kmínovou vodou a do talíře utřeníý česnek se solí, pepřem a majorákou a žádné máslo, vždy sádlo. Nakonec k tomu na sádle usnažené krutony z chleba.

  • Greguša | 15. 3. 2015 12:11

    Podle mého názoru oukrop a česnečka jedno jsou. Rozdíl mezi nimi je asi jako mezi bramborákem a cmundou. :-P :-D :-D Jinak, já oukrop :-D dělám jak s bramborem, tak i jen s kínovou vodou, ale vždy s utřeným česnekem se solií, pepřem a majoránkou. A žádné máslo! Vždy sádlo a z chleba na sádle usmažené krutony. :-| :-)

  • Mila Foglova | 6. 1. 2008 04:38

    ahoj Belatrix, mezi cesneckou a oukropem asi zadny rozdil neni :) , tohle je stary recept uzpo babicce, snad je jen rozdil v tom, ze varis jen vodu a ostatni ingredience se daji na talir

  • Belatrix | 2. 1. 2008 13:52

    A jak se tato polévka liší od česnečky? Podle mě je oukrop něco jiného, přidám jako oukrop II.

  • Mila Foglova | 28. 6. 2007 05:31

    I ja souhlasim, ze polevka ze slite vody z varenych brambor je dobra. Kdo ji vsak nema, muze si uvarit tento oukrop :)

  • Ivana Přikrylová | 27. 6. 2007 11:22

    Souhlasím s paní M. Na česnečku taky používám vodu slitou z vařených brambor, které jí dodají příjemnou chuť.

  • Miroslava Severová | 27. 6. 2007 08:26

    A já zase česnek prolisuji a pak kulatým nožem utřu se solí, pepřem a majoránkou dám na talíře a přeliji vodou scezenou z brambor a nějaký ten brambor se tam může nechat. Samozřejmě kousky chleba (včerejší) .Máslo nebo kousek sádla nav rch.

  • Bláža ---------- | 27. 6. 2007 07:29

    Také jsme doma dělali tento oukrop, dávali jsme vepřové škvarečky, nasekané mladé kopřivy a opravdu to bylo moc dobré. Do vody jsme i někdy pouštěli vyjíčko.

  • M | 26. 6. 2007 15:08

    Pro mě je základem oukropu voda slitá z vařených brambor, solit a kmínovat už se nemusí. Česnek přímo do talíře a místo másla sádlo. Takhle se vaří oukrop v západních Ćechách.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Kmín Majoránka Máslo Pažitka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zavináče

Zavináče

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Whiskey Sour - koktejl

Whiskey Sour - koktejl

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Jahodové řezy s pudinkem a želé

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

68
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
37
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
36
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

Kubišová se vrací do Lucerny, ale... Vlasy si barvit nebudu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Oukrop
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact