Oukrop II.

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • brambory
    • sůl
    • kmín
    • česnek
    • majoránka
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky a uvaříme ve větším množství vody se solí a kmínem.
2
Po uvaření vyndáme asi polovinu brambor a rozmačkáme je na kaši s trochou másla, nebo bez.
3
Kaši dáme zpátky do vody k bramborám, tím se zahustí.
4
Přidáme rozmačkaný česnek (kolik kdo snese) a trochu majoránky. Můžeme dochutit polévkovým kořením.
5
Nemám ráda recepty, kde se neuvádí množství, ale tuto polévku opravdu vařím odhadem. Kolik dáte vody, tolik bude polívky a čím víc brambor, tím hustší.

Komentáře k receptu

  • Luboš
    Luboš |

    10. 10. 2011 09:41

    Bravo,to je originál od babičky. Podle chuti se ještě přidávalo sušené koření-petržílka, celer, a později libeček. Dostává to speciální chuť ale nezkazí to.

  • Veronika Lindner
    Veronika Lindner |

    3. 1. 2008 15:24

    Podobne si varil oukrop muj deda,je to moc dobre,muzu to doporucit.