• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Ostravan
    Napište svůj komentář k receptu

    Ostravan

    autor: bianco
    0.0
    moje hodnoceni
    3.3
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ostravan
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Piškot
      • 155
        g cukr krupice
      • 30
        g moučkový cukr
      • 155
        g hladká mouka
      • 125
        g bílek
      • 80
        g žloutek
    • Krém
      • 200
        g cukr krupice
      • 5
        g vanilkový cukr
      • 155
        g žloutek
      • 360
        g máslo
      • 100
        g bílé víno
      • 40
        g hnědý rum
      • 60
        g voda
    • Do dortové formy poskládat
      • pečící papír
      • čokoládová poleva
      • dětské piškoty
      • víno

    Postup přípravy receptu

    1
    Piškot: bílky + cukr krupice = vyšleháme, žloutky + cukr moučka = vyšleháme, obě hmoty smícháme, lehce vmícháme mouku (v dortové formě upečeme korpus).
    2
    Krém: žloutky + máslo = vyšleháme, přisypáváme vanilkový cukr, cukr krupice, rum a vodu.
    3
    Do dortové formy, kterou máme na pečícím papíru vylejeme čokoládovou polevu (asi 0,5 cm) na čokoládu poskládáme vedle sebe piškoty, piškoty pokapeme vínem, namažeme polovinu krému, na krém dáme upečený korpus a vše opakujeme, vylejeme trochu čokoládové polevy, na to pištoty, piškoty pokapat vínem a přidáme zbytek krému. Necháme pořádně ztuhnout v lednici.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ostravské karbanátky se sýrem

    Ostravské karbanátky se sýrem

    Ostrá pomazánka s pivem

    Ostrá pomazánka s pivem

    Ostrá kuřecí stehýnka

    Ostrá kuřecí stehýnka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • stoma
      stoma | 10. 2. 2015 16:22

      Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

    • stoma
      stoma | 10. 2. 2015 16:22

      Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

    • stoma
      stoma | 10. 2. 2015 16:22

      Mě není jasná ta čokoládová poleva na dno formy.To má být dole poleva' nebo se celý zákusek pak obrátį dnem vzhůru?

    • Jana
      Jana | 22. 1. 2015 20:10

      Tak dám piškoty a nebudu řešit kolik vajec a co z bílkama,přemýšlím :-D

    • lencaina
      lencaina | 12. 10. 2014 22:06

      doporučuji upečený piškot přepůlit, ve příliš vysoký. Pak nebude potřeba v druhé vrstvě používat piškoty, ty bych úplně vynechala, ale vrchní půlku rozpůleného piškotu pokapat vínem (použít (místo piškotů) jinak super... :-)

    • pethaa@centrum.cz
      pethaa@centrum.cz | 21. 3. 2013 07:00

      Dobrý den, pekl jste někdo? mohu Vás poprosit o foto pro inspiraci?? moc děkuji :-) Petra S.

    • Mirka P.
      Mirka P. | 15. 7. 2008 16:19

      Oldo, Vy si tu z nás zase děláte šoufky, že jo? Takže na piškot jsou potřeba 4 vejce a na krém 8 žloutků. Celkově tedy potřebujeme 12 vajec, ze kterých nám zbyde 8 bílků.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 15:51

      Ale zbylo 8 bílků, takže celkem 20, ne?

    • Daizy *
      Daizy * | 15. 7. 2008 15:27

      No, nevím jestli se do tohoto receptu budu vůbec pouštět (až snad tu někdo upřesní vejce na kusy ne na váhu) a také mě zajímá, proč je tento recept v podkategorii NEPEČENÉ??

    • Mirka P.
      Mirka P. | 15. 7. 2008 14:34

      Mně tedy vychází "pouze" 12 vajec :-).

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:50

      Takže celkem 16 ks vajec. To je ale dost.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:49

      Díky. Sliby se mají plnit nejen o vánocích. 125g bílků jsou 4ks; 80g žloutků jsou 4ks; 155g žloutků je 8ks. Je v silách správce doplnit v ingrediencích třeba do závorky?

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 15. 7. 2008 11:48

      Díky. Sliby se mají plnit nejen o vánocích. 125g bílků jsou 4ks; 80g žloutků jsou 4ks; 155g žloutků je 8ks. Je v silách správce doplnit v ingrediencích třeba do závorky?

    • Libuše Kuntová
      Libuše Kuntová | 15. 7. 2008 10:04

      Celé vejce M by mělo vážit zhruba 53 – 57g z toho bílek váží zhruba 33g a žloutek 20g. Zdroj http://www.moje-fitness.cz/diety-jidelnicky/vejce-jsou-zdrava .. DOBROU CHUŤ

    • Hanička
      Hanička | 7. 7. 2008 13:10

      Hodnotím radu paní Zdeny z JM.S problémem většího počtu bílků v hrnku řeším často.Děuji za radu.

    • Zdena z JM
      Zdena z JM | 2. 7. 2008 06:49

      Od své tety-cukrářky vím, že 1 bílek váží v průměru 3 dkg. Je dobré to vědět, když pečete větší množství cukroví. Na některé potřebujete jen žloutky a bílky dáváte zvlášť. Pak když máte např.plnou sklenici bílků, snadno odměříte určitý počet bílků, který potřebujete.

    • Tereza J.
      Tereza J. | 2. 7. 2008 06:32

      Povedala by som, že recept je napísaný bez odskúšania. Ak by som ho vyskúšala, tak by som pri vkladaní už nepísala bielka a žĺtky v gramoch, ale tak, ako je to bežné-počet. Pretože už by som vedela, koľko bielkov na tých 125 g ide.

    • lenka galvasová
      lenka galvasová | 1. 7. 2008 21:52

      Jsem ráda,že nejsem sama,kdo přemýšlí,kolik váží bílek.Páni,čtu poměrně hodně receptů,ale toto....

    • lenka galvasová
      lenka galvasová | 1. 7. 2008 21:51

      Jsem ráda,že nejsem sama,kdo přemýšlí,kolik váží bílek.Páni,čtu poměrně hodně receptů,ale toto....

    • Jana Remková
      Jana Remková | 30. 6. 2008 23:03

      Tak,při nejlepří vůli,vážit bílky,já myslím,že by to nějak dopadlo i podle kusů.No,kolik tak může být 125g bílků?Zvážím to,ale až budu něco dělat s vejci,ne zrovna řízky.A taky,možná,že autorka nám aspoň trošku poradí,kolik to tedy má být vajíček.Díky a hezký večer!!

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 30. 6. 2008 22:08

      Dejte vědět kolik váží průměrný žloutek a bílek a já to celé přepočítám.

    • Klára Keselyova
      Klára Keselyova | 30. 6. 2008 21:49

      Tie vajíčka sa nemúžu rátať na kusy? Prajem pekný zvyšok večera Klára.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílek Čokoládová poleva Cukr krupice Dětské piškoty Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Pečící papír Vanilkový cukr Víno Voda Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Domácí paštika

    Domácí paštika

    Jahodové pokušení

    Jahodové pokušení

    Játrové knedlíčky od Bohdalky

    Játrové knedlíčky od Bohdalky

    Houbová polévka II.

    Houbová polévka II.

    Vepřový tokáň

    Vepřový tokáň

    Hřibová čalamáda tety Liduš

    Hřibová čalamáda tety Liduš

    Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

    Salát z pekingského zelí - zdravě a…

    Kuřecí nudličky v tempuře

    Kuřecí nudličky v tempuře

    Univerzální fíková barbecue marináda

    Univerzální fíková barbecue marináda

    Doporučujeme

    60 minut
    Květáková pizza

    Květáková pizza

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    39
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    36
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle
    35
    Palačinky
    Palačinky
    24
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    24
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"

    Zajímavé články

    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…

    Sledujte nás

    AHA.cz Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    Světlana Nálepková (60) v ohrožení života: OTOK MOZKU!

    AHA.cz Farna kápla božskou: Kvůli této chybě přibírala!

    Farna kápla božskou: Kvůli této chybě přibírala!

    AHA.cz Deník Aha! 1.3.2021

    Deník Aha! 1.3.2021

    Dáma.cz Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisové se zkazily zuby a další věci z natáčení

    Rebelové slaví 20 let: Oholená podpaží, Norisové se zkazily zuby a další věci z natáčení

    Dáma.cz Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Tátové podle zvěrokruhu. Raci jsou úžasně vnímaví, Býci děti uplácejí. Lvi se jimi chlubí

    Reflex.cz Před sto lety vyšel román o Švejkovi, postrachu ctihodných čtenářek, Enšpíglově vnukovi a Boratově praotci

    Před sto lety vyšel román o Švejkovi, postrachu ctihodných čtenářek, Enšpíglově vnukovi a Boratově praotci

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum pot: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Ostravan
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí