Ořechové měsíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Hladké těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 140
      g máslo
    • vanilka
    • 80
      g cukr
    • 2
      žloutek
  • Na pomazání
    • rybízová marmeláda
  • Sněhové těsto
    • 3
      bílek
    • 200
      g cukr
    • 100
      g mleté vlašské ořechy
    • 60
      g strouhanka
    • citronová kůra
    • vanilka
  • Na posypání
    • cukr krupice nebo krystalový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hladké těsto z mouky, másla, cukru, žloutků a vanilky vyválet na 3-4 mm. Pomocí válečku přenést na vymazaný plech a trochu upéci (těsto nesmí být úplně upečené).
2
Teplé potřít džemem a na to důkladně rozetřít sněhové těsto z ušlehaných bílků, do kterých jsme opatrně vmíchali ostatní ingredience. Povrch ještě posypat krystalovým cukrem a péci do zlatova v horké troubě.
3
Z horkého těsta vykrajovat měsíčky. Měsíčky vykrajujeme skleničkou (jako od hořčice) tak, že začneme v dolním rohu (pravý nebo levý). Na začátku vykrojíme půlkruh, pak posuneme skleničku směrem nahoru tak, aby jsme vykrojili 1. tvar měsíčku, který ihned přendáme na tácek a takto postupujeme nahoru, až máme celou řadu vykrájenou a vrátíme se zpět na spodní část plechu a vykrajujeme opět směrem nahoru.
4
Tyto měsíčky se mohou péci i na vánoce.

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    19. 8. 2005 12:13

    Já vykrajuju nerezovým vykrajovátkem na linecká kolečka.