Opilý ovocný salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g jahody
    • 1
      ks meloun
    • 4
      lžíce mandlový likér
    • 50
      g cukr
    • 250
      g mascarpone nebo žervé
    • moučkový cukr a kakao na posypání
    • máta a sušenky na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jahody omyjeme, očistíme a rozpůlíme. Melouny zbavíme zrníček a dužinu rozkrájíme na kousky nebo z ní vykrájíme kuličky. Ovoce pokapeme likérem a dáme do mísy. Mascarpone (žervé) vymícháme s cukrem, rozdělíme na salát a poprášíme moučkovým cukrem a kakaem. Ozdobíme lístky máty a sušenkami.

Komentáře k receptu

  • Olga .
    Olga . |

    6. 1. 2009 11:52

    Toto je jeden z mála ze zde uvedených receptů s alkoholem (zde především z důvodu aroma). Zkuste pokus: jakýkoliv ovocný salát rozdělte na dvě části a do jedné zamíchejte frťánka pálenky. Napoprve doporučuji nearomatické (VODKA, cognac, brandy). Ochutnejte se zavázanýma očima :-) Konzumovat mohou i řidiči :-)), alkohol se na chuti projeví již ve stopovém množství-je to takové kulinářské homeopatikum :o()