Omáčka z oliv

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      ks rajčata oloupaná
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      dl bílé víno
    • 250
      g žampiony
    • 20
      ks zelené olivy naložené - bez pecek
    • 1
      lžíce petrželka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozehřátém oleji opečeme prolisovaný česnek, přidáme nakrájená rajčata, přikryjeme a pomalu dusíme. Přilijeme víno, přidáme očištěné nakrájené žampiony, rajčatový protlak a asi 5 minut dusíme. Nakonec přidáme rozpůlené olivy a prohřejeme. Omáčka by měla být hodně hustá. Na talíři sypeme sekanou petrželkou.
2
Vhodná k rybám na rožni a minutkovým úpravám masa.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.