Obložené žemle

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • žemle či bagely podle potřeby
  • Na tuňákovou pomazánku:
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks vařená vejce
    • 1
      ks tuňák konzerva
    • 1
      ks tvarohový sýr
    • 1
      ks citronová šťáva
    • nakládaná kukuřice okapaná
    • červená paprika nakrájená na tenké proužky
    • baby špenát lístky
    • hořčice trochu (nemusí být)
    • sůl
  • Na tvarohovou pomazánku:
    • 50
      g máslo
    • 100
      g tvaroh (lučina, žervé či pomazánkové máslo nebo jejich směs)
    • ředkvička pár na dozdobení
    • salát lollo rosso na dozdobení
  • Na vajíčkovou pomazánku:
    • 4
      ks vařená vejce
    • 50
      g máslo
    • smetanový sýr případně bryndza a trochu mléka
    • cherry rajčátka na dozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na tuňákovou pomazánku utřete změklé máslo s vařeným žloutkem. Vmíchejte tvarohový sýr a okapané maso tuňáka. Ochuťte solí a citronovou šťávou. Starším dětem můžete přidat trochu hořčice. Doplňte najemno nasekaným nebo nastrouhaným bílkem. Ozdobte kukuřicí, špenátem a plátky ředkviček.
2
Tvarohovou pomazánku připravíte následovně. Změklé máslo vyšlehejte a postupně přidejte tvaroh či žervé nebo pomazánkové máslo. Poté vmíchejte najemno nastrouhanou mrkev. Osolte a ozdobte plátky ředkviček a salátem.
3
Na vajíčkovou pomazánku vyšlehejte změklé máslo s tvarohovým sýrem a trochou mléka. Přimíchejte bryndzu a nakonec nastrouhané vejce. Zdobte rajčátky a řeřichou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • carramba66
    carramba66 |

    11. 4. 2017 11:35

    Výborný recept, děkuji.