Plněné žitné chlebánky (žemle)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Půlky očištěných paprik dáme do předehřáté trouby opéct nasucho, až začne slupka černat. Pak papriky dáme krátce zapařit do igelitového sáčku a oloupeme je. Máslo promícháme s utřeným česnekem se solí. Z chlebánků seřízneme vrchní část, malinko vydlabeme (né zcela!) a uvnitř potřeme česnekovým máslem. Pak každý chlebánek obložíme střídavě paprikami a plátky sýru, lehce poprášíme chilli, pokapeme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby (220°C) zapéct na 5 - 7 minut ještě horké sendviče posypeme drobně pokrájenou cibulkou a bylinkami a ihned podáváme.
2
* Odkrojené vršky chlebánků můžeme také zapéct a chlebánek jimi přiklopit.

Komentáře k receptu

  • Vendy
    Vendy |

    17. 6. 2015 12:43

    Plněné nebo obložené pečivo všeho druhu dělám pravidelně, jak normálně doma a to si je můžu dovolit klidně také i zapéct a jsou pochopitelně i lepší a oblíbenější. Pak je také dělám s železnou pravidelností ke svačině nám všem. Když dám zeleninu do pečiva, snědí jí i děcka, ale když je vedle třeba jen nakrájená na talíři, tak vždycky nějaká zbyde. Pečená papika je taky bezva a ta mi klidně stačí v pečivu samostatná narozdíl od děcek :-) .