Máslo utřeme do pěny, přidáme utřené olejovky i s olejem, citronovou šťávu, sůl a nakonec zlehka vmícháme kaviár. Mažeme na rohlíky.... více o Carská pomazánka
Očištěné a opláchnuté maso umeleme na masovém strojku. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a petrželku, sladkou papriku, pepř, sůl a vše dobře promícháme.... více o Neandrtálská pomazánka
Všechny ingredience zamícháme, vychladíme a podáváme s kostkou ledu.... více o Koktejl balalajka
Oloupaný, omytý celer nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme, osladíme, pokapeme citronovou šťávou a promícháme s majonézou.... více o Pomazánka pro muže
Mléko a cukr přivedeme k varu, přisypeme kávu a necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.... více o Vatikánská káva
Ananas nakrájíme na kousky, vložíme do smaltovaného nebo kameninového hrnce, přidáme ananasovou šťávu, víno, vanilkový cukr a sklenku studené vody.... více o Angkorský punč
V kastrole rozehřejeme med, přidáme koření a citron, zalijeme sklenicí vřelé vody a povaříme. Přecedíme přes pláténko a zahřejeme téměř k bodu varu.... více o Warzonka
Porce kapra osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené... více o Třeboňský zapečený kapr
Ovoce omyjeme, zmrazené nerozmrazujeme. Rozmačkáme a zalijeme vodou. Tuto směs přivedeme do varu, odstavíme a přecedíme přes plátno. Změříme množství... více o Domácí ostružinová šťáva
Z mouky, vajec, mléka a špetky soli vypracujeme těsto. Mícháme tak dlouho, až se začnou tvořit vzduchové bublinky. Necháme 15 minut odpočinout. Hotové... více o Halušky
Ovesné vločky za stálého míchání nasucho pražíme na pánvi (teflon). Jakmile začnou vločky vonět, vyjmeme je a necháme vychladnout. Tvaroh s mlékem a... více o Multivitaminový pohár pro malé děti
Těsto vyválíme na pocukrovaném válu na 7 mm silný plát. Sklenicí vykrojíme 16 koleček. Každé kolečko lehce vyválíme do oválku, klademe na studenou... více o Čokoládové oválky
Filé omyjeme a vaříme v páře asi 10 minut. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme vejce, tvaroh, špetku soli, strouhanku a petrželku. Vše společně s... více o Karbanátky z tresky
Na rozehřátém másle zesklovatíme rýži, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme 20 minut. Mrkev nakrájíme na hranolky, ostatní zeleninu na kostičky,... více o Rýže se zeleninou a kari
Filé omyjeme, osušíme, podélně nakrájíme na tenké proužky, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule,... více o Zapečená treska s kysaným zelím
Uvaříme těstoviny podle návodu na obalu. Na másle (slanině) zpěníme cibuli a pak lehce zasypeme hladkou moukou. Na vzniklou cibulovou jíšku vysypeme... více o Těstoviny s hráškem
Metličkou důkladně vyšleháme vejce s mlékem, moukou, osolíme a opepříme. Na rozehřátý olej vlijeme polovinu vaječné hmoty, když začne tuhnout... více o Omeleta s uzenou makrelou
Fazole propláchneme, zalijeme horkou vodou a 10 hodin máčíme. Pak je ve stejné vodě asi 2 hodiny vaříme. Ke konci vaření je ochutíme špetkou soli a... více o Fazole v bílé omáčce
Krocana nakrájíme na malé kousky, papriky na proužky, citron pečlivě omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Do ohřátého bujonu vlijeme želatinu ... více o Krocan ve vinném aspiku
Mouku, cukr a mléko mícháme tak dlouho, až vznikne "drobení". Z celého množství oddělíme 2-3 hrstky. Do zbytku přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko... více o buchta
Na oleji zpěníme cibulku a česnek do sklovata, na kostky nakrájené brambory, přisypeme červenou papriku a orestujeme. Přisypeme trochu hladké mouky,... více o zelná polévka vydatná
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji je ze všech stran asi 6 minut opékáme. Ve vroucí osolené vodě povaříme... více o Kotlety v ostré omáčce
Led rozdělíme do sklenic a zalijeme sirupem či likérem podle chuti. Dolijeme dobře vychlazenou limonádou a minerálkou. Ozdobíme plátkem limetky.... více o Ledové lesní kouzlo
Kostku ledu roztříštíme a nasypeme do šejkru. Přidáme vychlazený gin, blue curacao a citronovou šťávu. Šejkr dobře uzavřeme a asi půl minuty... více o Blue Lady
Lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí, nasekaným koprem, dochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Dáme na 20 minut... více o Tatarský biftek z lososa
Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří,... více o Bearenská omáčka
Na rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a najemno nakrájenou chilli papričku. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách... více o Krevety na česnekovém másle
Zeleninový vývar ochutíme šafránem a povaříme. Pak přidáme rýži a několik minut vaříme. Hrnec sejmeme z plotny a 25 minut necháme v teple dojít.... více o Šafránová rýže
K jemně nakrájené cibuli přidáme rajčatovou šťávu nebo protlak zředěný 3/4 sklenice vody, 1 vejce, ovesné vločky, saturejku, muškátový oříšek, sůl a... více o Římská pečeně
Do rozmrazeného špenátu přidáme máslo a několik minut jej zvolna dusíme. Pak přilijeme bujon a přivedeme k varu. Přidáme rýži, povaříme a sejmeme z... více o Špenátová rýže
Do rýže přilijeme šťávu z rajčat ochucenou tabascem. Asi 25 minut zvolna vaříme pod pokličkou.... více o Rajčatová rýže
Očištěné, opláchnuté a odkapané zelí nakrájíme na kousky, rozložíme na mísu, obložíme půlkami oloupaných vajec a polijeme zálivkou z jogurtu a... více o Salát z pekinského zelí III.
Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme... více o Domácí tlačenka
Očištěné, opláchnuté a odkapané zelí nakrájíme na nudličky, přidáme drobně nakrájené naloupané jablko, kapii a okurku, promícháme s trochou nálevu a... více o Salát z pekinského zelí II.
Očištěný salát natrháme na drobné kousky, bílé části pórku nakrájíme na nudličky, dobře promícháme a přelijeme horkou marinádou. (Jemně nakrájenou... více o Hlávkový salát s pórkem
Kysanou smetanu rozkvedláme, ochutíme octem, solí, pepřem, hořčicí a cukrem a nalijeme na nakrouhané okurky. Salát sypeme jemně sekaným koprem.... více o Okurkový salát po ukrajinsku
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme... více o Zelníky
Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme... více o Pupáky
Česnek rozmačkáme a přidáme všechno koření, smícháme s vajíčky dohromady, kvedlačkou rozmícháme směs. Maso nakrájíme na plátky, které trochu naklepeme... více o Rošťák od Gizda
Na ohřátou pánev dáme slaninu, uzené maso, klobásku a vše uzené, přebytečný tuk postupně odtraňujeme. Po chvilce přidáme nakrájený česnek a hrubě... více o Salza co dům dá
Všechny uvedené ingredience smícháme dohromady a necháme uležet v lednici nebo ihned použijeme na topinky apod.... více o Bramborový tatarák
Rohlíky podélně rozřízneme a obě půlky částečně vydlabeme. Rozetřeme tvaroh se žloudkem a a vsypeme pískový cukr. Vzniklou pastou částečně obě půlky... více o Rohlíková svačinka
Rezne vyklepeme, na okrajoch nadrežeme a po oboch stranách opečieme. Potom ich osolíme a okoreníme. Jablko zbavíme jadra, olúpeme a nakrájame na... více o Bravčové rezne s jablkami
Vše se smíchá dohromady a dá se do mírně předehřáté trouby na vymaštěný plech. Během pečení míchat.... více o Müsli II.
Rajčata a cibuli nakrájíme. Na větší kostce másla osmahneme cibulku do zlatova. Maso na kostičky, osolíme, opepříme a vložíme do cibulky, dusíme.... více o Kebab III.
Zelí nastrouháme na nudličky, posolíme a necháme odstát, aby změklo. Přidáme jogurt, mouku, prášek do pečiva, pepř a vajíčko. Vše zamícháme a smažíme... více o Zelové placky
Kondenzované mléko necháme 2 hodiny vařit i s plechovkou ve vodě, necháme vychladnout. Pudinky uvaříme s 1,5 l mléka, smícháme s vanilkovými cukry,... více o "Bejlíz"
Prsíčka osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a znovu v mouce. Po obou stranách na rychlo opečeme na másle do zlatova a na mírném... více o Kuřecí prsíčka Capriccio
Kuře naporcujeme, osolíme a na polovině másla upečeme do měkka. Je-li třeba, podlijeme vývarem. Na druhé polovině másla podusíme nakrájené žampiony,... více o Kuře se žampiony
Kuře naporcujeme, potřeme česnekem utřeným se solí a obalíme ve směsi mouky, pepře a papriky. Porce masa po všech stranách opečeme na másle do zlatova... více o Kuře na česneku III.