Bearenská omáčka

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Svaříme ocet se dvěma lžícemi vody, vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme estragon a kerblík. Když se polovina tekutiny vyvaří, přecedíme ji a necháme vychladnout. Přidáme žloutky a polovinu másla. Ve vodní lázni (teplota vody asi 60 °C) metličkou ušleháme hladkou omáčku.
2
Až hmota začne houstnout, sejmeme omáčku z plotny. Přidáme zbytek másla a šleháme, až vznikne hladká sourodá omáčka. Dochutíme solí a pepřem. Tato omáčka se hodí ke smaženému nebo grilovanému masu.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Estragon Kerblík Máslo Ocet Pepř mletý Sůl Žloutek

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Erdinger
    Zdeněk Erdinger |

    26. 4. 2009 18:07

    Vážená paní Lado,konečně jsem spokojen s kvalitní profi omáčkou a nezavání to kurzem vaření.. Zdeněk.

Další doporučené recepty: