Uvedené suroviny smícháme a vypracujeme těsto. Plech potřeme olejem a těsto pomalu vymačkáme po celém plechu (těsto trošku "leze", musí se proto... více o Nekynuté těsto na pizzu
Zelí, pokud je moc kyselé, propláchneme vodou a překrájíme na menší kousky. Jablko, mrkev i česnek jemně nastrouháme. Přidáme zakyslou smetanu a... více o Salát z kysaného zelí - vitaminová bomba
Ze žraloka nakrájíme silnější porce, případně použijeme odpovídající množství zmrazených steaků, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou... více o Žraločí steak s majonézovým přelivem
Těstoviny uvaříme dle návodu tak, aby byly o něco tvrdší na zkus než jsme zvyklí (cca o tři minuty kratší dobu než je uvedeno na obalu) a přihodíme k... více o Těstoviny s brokolicí po provensálsku
Dodržujte postup tak, aby tekutina byla vždy dole. Droždí nahoře. Peču na program KLASIK. Barva tmavá. Těsto popřípadě zahustěte trochou mouky, nebo... více o Chléb co máme rádi (co dům dal)
Zbylé cukroví (já jsem dělala asi z půl kila vanilkových rohlíčků) rozemeleme a přidáme vejce, olej, vanilku a mouku s práškem do pečiva. Vytvoříme... více o Zákusek ze zbylého cukroví
Cibulku a česnek osmahneme na oleji do zlatova, přidáme okapaného tuňáka, trošku osahneme a hned dáme protlak a rajčata v konzervě, vše promícháme,... více o Těstoviny s tuňákem IV.
Rajčata jsou už naložená v oleji, takže je nakrájené dejte na pánev, aniž byste ji předtím mastili. Přidejte jeden velký stroužek česneku (protlačený)... více o Aglio Olio špagety
Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme olej a dusíme. Zasypeme paprikou, zasmahneme cca 1 minutku. Přidáme pokrájené zelí (já přiliji i vodu ze zelí),... více o Zelňačka VI.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší medailonky, osolíme a slabě opepříme. Rozpálíme v pánvi olej, do něho dáme lžíci cukru. Jakmile začne karamelizovat,... více o Sladké maso
Ovesné vločky a sušené houby namočíme každé zvlášt alespoň na 1hodinu předem. Vodu z vloček slijeme a přidáme 2 lžíce vody z namočených hub. Na sádle... více o Karbanátky z hub a ovesných vloček
Bůček nakrájíme na kostičky nebo na slabší proužky a orestujeme ho na olivovém oleji dozlatova. Ve šlehačce rozšleháme 4 žloutky se solí, pepřem a... více o Spaghetti carbonara (po uhlířsku)
Kuřecí prsa nakrájet na malé nudličky a naložit do koření s olejem. Papriky omýt, rozpůlit, očistit a dát na na cca 15 min. upéct do trouby (200 °C... více o Gyros zeleninový salát
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme do zlatova na trošce oleje, vařím na teflonu, tak toho tuku moc být nemusí, přidáme lžíci cukru a když se... více o Pastašuta
Nakrájíme nadrobno cibulku a na oleji ji do zlatova osmahneme. Nastrouháme jednu mrkev a půlku petržele a přidáme na orestování k cibulce. Poté... více o Polévka alá rychlovka
Dáme vařit vodu, do které jsme přidali sůl a pár lžic oleje, když se voda vaří, přidáme celé balení špeclí. Vaříme asi 20 minut. Mezitím nachystáme... více o Špeclová bašta
Kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Přidáme sáčky se zeleninou a poklademe kousky másla. Dáme péct do trouby na 180 °C. Dle potřeby... více o Jednoduché kuře II.
Všechnu zeleninu pokrájíme na drobné nudličky. Vše zalijeme vroucí vodou a necháme spařit. Poté vodu scedíme a do zeleniny vmícháme máslo, které se... více o Odlehčené zeleninové placičky s hraškou
Opatrně otevřeme všechny sáčky (roztrhneme) a semínka vsypeme do hrnku (většího hrnku) Nasypeme tam tedy obsah všech sáčku a zamícháme to. Teď do toho... více o Černý čaj!
Listové těsto vyválíme na tenkou placku. Dobře ji potřeme rozšlehaným vajíčkem (až do krajů). Na těsto nasypeme různé druhy koření - na část placky... více o Silvestrovské sušenky
Maso nakrájíme na větší kostky. V hrnci rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme tak, aby se nám zatáhlo, poté ubereme teplotu a přidáme na nudličky... více o Lagman
Na sádle osmahneme cibulku, pak zaprášíme moukou a paprikou, zalijeme vodou a přidáme vše (podle chuti a citu) kromě nakrájených brambor, ty přidáme... více o Čočková polévka II.
V míse rozmíchat tvaroh (sýr Fénix či Philadelphia) s utřeným česnekem, přidat nadrobno nasekaná vejce vařená natvrdo, jemně pokrájenou šunku,... více o Kubíčkova pomazánka
Brambory dobře omyjeme a vaříme 15 min. v mírně osolené vodě. Nesmí se uvařit příliš do měkka. Poté je scedíme a necháme trochu vychladnout. Cibulku... více o Vydlabané brambory plněné masem
Nakrájím na kostičky chleba a osmažím jak topinky na sádle, zaliju vodou, přidám masox. Nechám topinečky rozvařit. Přidám dle chuti vegetu, dosolím.... více o Chlebová polévka
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, lehce obalíme v hladké mouce a osmahneme na olivovém oleji na pánvi. V hrnci osmahneme cibulku s česnekem... více o Mrkvové masíčko
Piškot namažeme marmeládou a přiklopíme na něj druhý piškot. Piškoty pokryjeme dno mísy a dáme na ně ovoce. Poté pokračujeme piškoty a když je ovoce... více o Piškotový dort
Květák rozdělíme na kousky a uvaříme ne úplně do měkka ve slané a okmínované vodě. Do misky zatím na jemno rozkrájíme šunku a nastrouháme sýr na... více o Květákové placičky se šunkou a sýrem
V hlubší pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme mírně zčervenat. Potom přidáme na... více o Gnocchi s houbami
Do uvařených špaget přidáme pokrájenou slaninu na kostičky, kterou jsem osmahli na troše oleje. Smíchané špagety se slaninou, přelijeme dohromady... více o Italské špagety s parmezánem
Česnek nakrájíme nadrobno a nebo jej propasírujeme. Toustový chleba nasekáme nebo nastrouháme. Do misky dáme maso, vejce, toustový chléb, česnek,... více o Citronové masové kuličky
Maso hojně pomažeme hořčicí a necháme alespoň hodinu marinovat. V hrnci rozhřejeme tuk a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na plátky a lžičku... více o Vepřové na hořčici II.
V hrnci rozehřejeme trochu tuku. Cibuli, salám, kyselé okurky, papriku, rajčata a česnek nakrájíme na malé kostičky a vložíme do hrnce. Zalijeme... více o Cikánské topinky
Na dno zapékací misky dáme tuk, polovinu cibule, česneku a pórku a vše lehce poprášíme karí. Maso naklepeme, osolíme, opepříme, ochutíme karí,... více o Vepřové na kari s hermelínem
Asi půl hodiny před přípravou omáčky si připravíme vývar z koření. 4 kuličky pepře, 4 kuličky nového koření, asi 2 cm celé skořice, 1 bobkový list,... více o Kořeněná rajská omáčka
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak přidáme česnek a... více o Zelená omáčka
Do hrnce nalijeme 1/2 l vroucí vody a osolíme ji. Do hrnečku rozklepneme vejce a přidáváme mouku až vytvoříme tužší těsto. Nabíráme ho lžičkou a... více o Dětská mléková polévka
Nastrouháme mrkev. Do hrnce dáme rozehřát tuk a vhodíme na něj krupičku. Po chvíli přidáme nastrouhanou mrkev a zalijeme vroucí vodou. Přidáme cca... více o Mrkvová miliónová polévka
Česnek nakrájíme na malé kousky a pórek na tenká kolečka. Do hrnce dáme lžíci oleje. Na oleji krátce osmahneme česnek a pórek. Zalijeme vroucí vodou,... více o Nedělní česnečka
Vepřové maso, drůbeží maso, čabajku, papriku a špek nakrájíme na kousky a napícháme vše na špejle. Připravíme si marinádu: rozehřejeme máslo, přidáme... více o Špízy do trouby i na gril
Maso nakrájíme na kostičky, smísíme se solí, vejcem, škrobem a promícháme. Nachystáme si nahrubo krájenou cibuli a kapii. V misce smícháme víno,... více o Kuře La c´
Na oleji zprudka osmažíme osolené a opepřené kuřecí maso. Přidáme cizrnu a oloupané brambory, mírně přelijeme vodou a dusíme, dokud brambory nezměknou... více o Tuniské těstoviny
Na oleji zpěníme úplně nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po... více o Knedlíčky do polévky vynikající
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky (nejlépe pomocí krájecího kolečka na brambory). Slaninu nakrájíme na... více o Zapékané rozmarýnové brambory
Neoškrábanou mrkev a brambory ve slupce dáme vařit, poté loupeme. Připravíme bešamel: v kastrůlku rozpustíme máslo a zasypeme hladkou moukou - tuto... více o Tradiční bramborový salát
Ingredience na marinádu v hrnci svaříme a necháme vychladnout. Pak do marinády vložíme maso a v chladu necháme 4-5 dní marinovat. Denně maso otáčíme.... více o Mufloní kýta
Do pekáče dávám nařezané špekáčky na ježky, které rozprostřu pravidelně po celém pekáči. Mezi ně zastrkám co nejvíce syrových brambor nařezaných na... více o Bramborový masakr s...
Cibuli na jemno nasekáme a dáme do mísy. Přidáme vařený zelený hrášek, na kostičky nakrájenou vařenou mrkev, nastrouhané (nebo drobně nasekané)... více o Bramborový salát dle maminky
Bramboru oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme vajíčka, tuňáka, sýr, najemno nasekanou petržel (opravdu tak hrst, klidně vrchovatou, vůbec se toho... více o Tuniské (arabské) briky
Neoloupanou cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 15 minut odležet. Slejeme vodu z cuket a lehce obalíme každé kolečko z obou... více o Jednoduchá cuketa s česnekovo-jogurtovým přelivem