• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Tvarohová zmrzlina Míša
Napište svůj komentář k receptu

Tvarohová zmrzlina Míša

autor: @janinka
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
Tvarohová zmrzlina Míša
4fotografie
Nahrát fotku
 

Tradiční česká zmrzlina zvaná Míša patří k populárním pamlskům, který parádně osvěží v horkých dnech. Můžete si ji snadno připravit i doma. Pochoutka plná tvarohu politá čokoládou zcela jistě vykouzlí úsměv na tváři malých i velkých.

Suroviny

2 porce
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • hnědý rum
    • 250
      g měkký tvaroh
    • smetana ke šlehání 33% tuku
    • citronová šťáva
    • ovoce
    • 1
      lžíce med
  • pro obměnu můžeme přidat
    • čokoláda na vaření, rozinky naložené v rumu, nejlépe jahody, džem (to pak ubereme množství přidaného vanilíno

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh smícháme s vanilínovými cukry, medem, citrónovou šťávou a rumem. Odděleně si vyšleháme smetanu ke šlehání. Poté vyšlehanou smetanu přidáme k tvarohové směsi.
2
Pokud nepřidáváme další ingredience, zmrzlina je hotová, dáme ji do plastové dózy (popřípadě polejeme zvolenou polevou) a zamrazíme.Uvedené množství je na půllitrovou dózu.

RADA: Kam v Praze na nejlepší zmrzlinu?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zmrzlina ze zeleného čaje

Zmrzlina ze zeleného čaje

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlina s ovesnými vločkami

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Baruch Goldstein | 28. 1. 2016 17:01

    vcera jsem ji delal, ale jako prvni jsem vypil rum a uz si nepamatuju, jaka byla zmrzlina. v predsini je nablito, tak asi nic moc...

  • monča | 19. 1. 2016 14:29

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

  • Karel | 18. 8. 2014 23:05

    Nezlobte se za moji kritiku ...ale to chuti vic jak zmrzli pribinacek nez jak Misa zmrzlina...

  • Marketa.A85 | 13. 6. 2014 19:03

    Bez uvedení množství ingrediencí jsem zkoušela recept s 1 kelímkem smetany ke šlehání, bylo potřeba ji dosladit (bez toho by výsledek asi nebyl moc dobrý). Takto připravená zmrzlina se musela nechat "povolit" alespoň 15 min. před servírováním, jinak byla velmi tuhá. Ale pro příště už vím, kolik čeho přidat, dobrý základ pro tvarohovou zmrzlinu :-)

  • captainka morganová | 8. 6. 2014 13:30

    Asi tak litr,pak je to pro pravé muže :-D :-D

  • Jozef | 4. 6. 2014 19:53

    kolko tam ide rumu?

  • Delarue
    Delarue | 31. 10. 2012 22:37

    S přítelem ji máme rádi a když přidám domácí tvaroh bomba! :-D

  • Karlík | 8. 10. 2012 13:01

    Vanilínový cukr proč? Když už to dělám doma, tak tam snad rovnou dáme vanilku ne?

  • angelika22 | 17. 7. 2012 12:37

    děti se oblizují, tak je asi výborná , díky za recept

  • angelika | 16. 7. 2012 18:45

    hm, tak to nevím jak to zamíchám v nanukových formičkách :(

  • angelika | 16. 7. 2012 18:43

    tak jsem recept vyzkoušela, uvidíme až se vyndá z mrazáku , písnu jak chutnala :-)

  • Drukvová Martina | 31. 5. 2012 11:56

    Je jednoduchá a výborná, budu opakovat. <3

  • Franta | 30. 5. 2012 10:31

    Zmrzka je jednoducha na vyrobu, zvladne to i takovej amater jako ja, kterej pripali i vodu na kafe. Nemel jsem v cem uslehat smetanu, tak jsem pouzil shaker a taky pekne ztuhla:). "Dezert mi moc chutnal, a tak dávám za dnešní večer 10 bodů"

  • B | 22. 12. 2011 23:01

    dík za fintu ;-)

  • Lucka | 1. 10. 2011 11:20

    Ano...fígl je v tom, že zmrzlinu po té co jí vyrobíte dáte do mrazáku a zhruba po půl hodině až hodině jí promícháte(opakovaně..dokud neztuhne), jinak nahoře bude krásně krémová a dole budete mít "ledík"...takto se to dělá i s normální zmrzlinou v továrně...zatím co se zamrazuje se stále jemně promíchává aby se těžké vodové části neusadily na dně :-P

  • jmuell1 | 13. 8. 2011 10:15

    Výborná zmrzlinka. Chtěla jsem pořídit fotečky, ale bohužel jsem to nestihla, neboť se dřív snědla!

  • Marketa | 7. 8. 2011 17:35

    Já jsem zkoušela dělat Míšu podle trochu jiného receptu (http://www.smoulata.cz/domaci-zmrzlina-misa ), ale tenhle určitě taky vyzkouším. Snad se povede :-\

  • kuba kolek | 4. 1. 2011 19:54

    zmrzlinu zkusím udělat a doufám že se mi podaří recept určitě nesklame 8-)

  • mirinda25 | 29. 12. 2010 19:22

    Zmrzlina je výborná, přidala jsem kompotované broskve nakrájené na kousky. Příště budu dělat aspoň ze dvou dávek.

  • Jana Pavelková | 27. 5. 2009 15:16

    tato zmzlina mi chutná moc, recept jsem si oblíbila díky tomu, že je smetanový, "vodové" zmrzliny nemám ráda. Avšak hledám fígl, aby nepřemrzla, nebo jak to nazvat, když zmrzlinu udělám, po 4 hodinách v mrazničce je luxusní, přejedete lžičkou po povrchu a krásně zmrzlinu naberete - když ji na posezení nesníte celou ;-) po více dnech v mrazničce jsme ji s přítelem porcovali div ne kladivem a sekáčkem na led. V puse se pak stále krásně rozplývala. Necháváte před porcováním domácí zmrzlinu povolit? U těch koupených se nám nikdy nestalo, že by tak ztuhla/zmrzla...

  • Věra Štroblová | 15. 5. 2009 10:09

    Recept vyzkouším až dozrají jahody, vypadá moc dobře ! Pak samozřejmě zopakuji s rybízem, malinami atp. :-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Chlazení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Čokoláda Hnědý rum Med Měkký tvaroh Ovoce Smetana ke šlehání Vanilkový cukr

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Vločkové řezy s krémem

Vločkové řezy s krémem

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Čokoládové brownies s marshmallows

Čokoládové brownies s marshmallows

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Krůtí bochánky s okurkovou salsou

Doporučujeme

15 minut
Kuře na kmíně

Kuře na kmíně

30 minut
Mleté na špejli

Mleté na špejli

45 minut
Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

30 minut
Salát s grilovaným melounem

Salát s grilovaným melounem

15 minut
Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami

Bruschetty s čerstvým sýrem a houbami

5 minut
Jahodové daiquiri

Jahodové daiquiri

60 minut
Letní rybí polévka

Letní rybí polévka

20 minut
Salát s jahodami a rozpečeným sýrem

Salát s jahodami a rozpečeným sýrem

40 minut
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Bazar
Velká BÍLÁ miska /mísa, alá kostní porcelán Ø 23cm Velká BÍLÁ miska /mísa, alá kostní porcelán Ø 23cm Více info
Kela Zapékací mísa MALIN 19 x 32 cm, červená - zánovní Kela Zapékací mísa MALIN 19 x 32 cm, červená - zánovní Více info
ZMRZLINA PRO PANENKU BARBIE ZMRZLINA PRO PANENKU BARBIE Více info
PODPRSENKA Misi, vel. 70D (V36) push up PODPRSENKA Misi, vel. 70D (V36) push up Více info

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

79
Lehký levandulový sirup
Lehký levandulový sirup
57
Mátový sirup
Mátový sirup
43
Bublanina hrnečková
Bublanina hrnečková
41
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
Letní domácí sirupy: Vyrobte si mátový, lipový nebo levandulový
Letní domácí sirupy: Vyrobte si mátový, lipový…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Jak správně jíst hamburger? Odložte příbor a naučte se triky
Jak správně jíst hamburger? Odložte příbor a…
Jó, třešně zrály! Vychutnejte si je v koláči, zmrzlině i k masu
Jó, třešně zrály! Vychutnejte si je v koláči,…
AHA.cz Gottova milenka v akci: Jasná zpráva Ivaně?

Gottova milenka v akci: Jasná zpráva Ivaně?

Mimibazar Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Dáma.cz Helena Vondráčková slaví 75: Díky čemu vypadá pořád tak mladě?

Helena Vondráčková slaví 75: Díky čemu vypadá pořád tak mladě?

Blesk pro ženy Ženu v čele státu? Ano! Shodují se představitelé filmu Prezidentka

Ženu v čele státu? Ano! Shodují se představitelé filmu Prezidentka

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Nejzajímavější momenty z pohřbu Klapky (†89): Ivanka Devátá nebožtíkovi vynadala! Proč?

Nejzajímavější momenty z pohřbu Klapky (†89): Ivanka Devátá nebožtíkovi vynadala! Proč?

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Co s úrodou jahod? Vyzkoušejte rychlé jahodové tiramisu, nezbyde ani kousek!

Co s úrodou jahod? Vyzkoušejte rychlé jahodové tiramisu, nezbyde ani kousek!

Blesk Horoskopy Svatojánská noc plná kouzel už dnes...

Svatojánská noc plná kouzel už dnes...

Abecedazahrady Vyrobte si originální závěsný květináč do obýváku i na balkon. Inspiraci najdete v galerii

Vyrobte si originální závěsný květináč do obýváku i na balkon. Inspiraci najdete v galerii

Další doporučené recepty:

Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová štola s rozinkami
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zálivka na zeleninové saláty
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohová zmrzlina s ostružinami
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové bábovičky s bazalkovým cukrem
Tvarohové brambory - zapečené
Tvarohové brambory - zapečené
  • Recepty.cz
  • Tvarohová zmrzlina Míša
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí