Nivové karbanátky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ivana K.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g sýr niva
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • česnek
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouháme na jemno Nivu a droždí a dál postupujeme jako při přípravě masových karbanátků. Do rozstrouhaného sýra a droždí přidáme vajíčko, majoránku a česnek. Hmotu zahustíme strouhankou tak, abychom rukou mohly tvořit placaté karbanátky o průměru asi 5 cm a vysoké asi 1 cm.
2
Nesolíme, Niva je slaná dost. Nenecháváme kynout, droždí se projeví při smažení - karbanátky zvětší objem. Lehce obalíme ve strouhance a smažíme na oleji.
3
Chutná výborně s bramborem a zeleninovým salátem. Dobré i studené, bohužel nám nikdy nezbydou. Občas do hmoty, kde je základ vždy Niva, přihodím zbytky jiných tvrdých sýrů.

Komentáře k receptu

  • Kattysa Vo
    Kattysa Vo |

    11. 4. 2008 22:21

    Tyhle karbanatky ja znam,jsou jednoduchy a pritom velice chutny,jen tam tedy nepridavam to drozdi,kazi to chut toho karbanatku.

  • - -
    - - |

    8. 9. 2007 19:21

    Dnes jsem tyto karbanátky vyzkoušela a to droždí tam bylo dost cítit. Příště určitě zkusím bez.

  • Lenka V.
    Lenka V. |

    10. 3. 2006 16:49

    Znám je, dělám je ale bez droždí, zato ještě s nastrouhaným eidamem. Taky dobré

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    9. 3. 2006 08:54

    Droždí téměř není cítit, Niva je velmi aromatická a její chuť převládá.

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    8. 3. 2006 17:30

    Nepřevládá chut´droždí?