Nezdravá snídaně po arabsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 1
      l voda
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kari
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení, Arabové dávají přednost tekutému žloutku. Přendáme na zahřátý talíř a na pánvičce rozpustíme máslo (až začne dělat jemné puchýřky a začne hnědnout). Rychle odstavíme, přidáme trochu chilli, curry, popřípadě přisolíme a zalejeme tím vejce.
2
Jíme s bílým pečivem zásadně rukama, jinak to neni ono. Zapíjí se kefírem nebo podmáslím.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    1. 6. 2006 02:22

    Můj arabský zeť vařil báječná vejce trochu jinak-rozpálil pánvičku s olejem,vklepnul vejce a když se rozlilo,lžící poléval tím rozpáleným olejem bílek.Celé pečení-vaření trvalo snad jen minutu,ale výsledek byl fantastický-bílek ztuhlý,ale ne moc,a výborný tekutý žloutek.Bez koření,s topinkou nasucho opečenou nebo toustovým chlebem jedna báseň.

  • Jana Han
    Jana Han |

    11. 11. 2005 08:28

    Presne tak jak rikate Airan, zloutky maji byt uvnitr tekute. Ja se ale moc tesim na to politi tim maslem s kari, to bude teprve dobrota. Zdravi Jana Han

  • Airan
    Airan |

    10. 11. 2005 18:56

    Jani, mate pravdu, jsou to presne ztracena vejce, jen se vari kratce aby ten zloutek byl uvnitr tekuty...je to fakt moc dobry:-))

  • Jana Han
    Jana Han |

    10. 11. 2005 17:40

    Tento zpusob vareni vajec znam pod nazvem vejce na ztraceno, kdyz bilek zacne ve vode tuhnout ma se lzici nabalovat na vajicko, aby se bilek neoddeloval od zloutku a bylo hezky kulate. Proto Arabove asi pouzivaji jen zloutky, coz me nikdy nenapadlo. Urcite zkusim s tim maslem a kari a take s tim kefirem, bude to zarucene moc dobre. Diky za napad.