• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Nektarinkový sirup
    Napište svůj komentář k receptu

    Nektarinkový sirup

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 20 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Nektarinkový sirup
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    1 porce
      • 0,50
        kg cukr
      • 1
        ks nektarinka tepelně jí upravujeme
      • 1
        lžíce kyselina citronová polévková
      • 0,70
        l voda

    Postup přípravy receptu

    1
    Nektarinku rozhmoždíme a zbavíme pecky. Poté ji vložíme do malého hrnce s možností rychlého míchání za vysoké teploty, přilijeme 2 dcl vody a vaříme na plném ohni 15 minut, až šťáva začne mít oranžovou pěnu. Poté vezmeme síto (0,2 mm) a hrnek, do kterého budeme postupně lisovat šťávu z vývaru. Měly by nám vzniknout dva hrnky oranžové šťávy.
    2
    Vezmeme velkou mísu, nalijeme vodu, přidáme cukr, kyselinu citronovou, přilejeme vývar. Neustále mícháme až do úplného rozpuštění cukru krupice a kys. citronové. Ochutnáme a posoudíme, zda přisladit. Slijeme trychtýřem do litrové sklenice (podobná třeba od slivovice nebo vína), zašpuntujeme a dáme do lednice. Můžeme hned mlsat.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Nektarinkový koláč

    Nektarinkový koláč

    Tvarohovo-nektarinkový koláč

    Tvarohovo-nektarinkový koláč

    Nektarinkový salát s mozzarelou

    Nektarinkový salát s mozzarelou

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Venclová
      Venclová | 15. 6. 2016 13:05

      Jedna nektarinka je málo a neni v sirupu ani znát. Je to sajrajt samý cukr. Přislazovat je hloupost, přidat ovoce se musí.

    • Alena
      Alena | 25. 6. 2015 11:25

      Právě jsem sirup dokončila, použila jsem místo nektarinky zralé sladké broskve. Recept je super, myslím, že se určitě dá udělat třeba i z meruněk. Jen ovoce bych osobně přidala. Dala jsem 2ks středně velkých zralých broskví a výsledek : vůně super, chuť bych brala o něco výraznější, barva je jen nažloutlá, určitě ne krásně oranžová, jak má paní na obrázku. Ale jinak určitě doporučuji, vyzkoušejte! :-) <:-)

    • Lenka
      Lenka | 10. 6. 2015 13:39

      Sirup je výborný, dělám další várku. ;-)

    • autor receptu
      autor receptu | 10. 8. 2014 08:15

      jindřiško... sirup se nekazí, protože je tam regulátor (kyselina citronová), ale i při teplotě v lednici doporučuji spotřebovat do 2 týdnů... hezký den.:-)

    • Jindřiška
      Jindřiška | 22. 7. 2014 16:33

      Dobrý den, jak dlouho vydrží, než se zkazí

    • autor receptu
      autor receptu | 15. 8. 2012 12:40

      :-D jitko zkuste to a potom tu pište, že to není cítit ... :-[

    • Jitka
      Jitka | 15. 8. 2012 11:43

      Pokud nebude nektarinek víc, vůbec bych se do receptu nepouštěla, protože jedna nektarinka nemůže být v sirupu ani cítit.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nápoje
    Zdravě i chutně Nápoje Ovoce Nealkoholické Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Vaření Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kyselina citronová Nektarinka Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Gnocchi se špenátovou omáčkou

    Gnocchi se špenátovou omáčkou

    Pravá pistáciová zmrzlina

    Pravá pistáciová zmrzlina

    Lahodné profiteroles

    Lahodné profiteroles

    Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

    Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

    Dortíčky se šlehačkou

    Dortíčky se šlehačkou

    Domácí lečo s česnekem

    Domácí lečo s česnekem

    Celerové hovězí s tymiánem

    Celerové hovězí s tymiánem

    Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

    Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

    Puding s chia semínky a pomerančem

    Puding s chia semínky a pomerančem

    Doporučujeme

    30 minut
    Cizrnové ragú s rýží

    Cizrnové ragú s rýží

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Poslední sledované recepty

    32
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    22
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    21
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…

    Sledujte nás

    AHA.cz Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    Vlasáková v slzách, Dolanský v šoku! Drsný ortel úřednice

    AHA.cz Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    Skandální špína! Harry a Meghan už hlouběji klesnout nemohli

    AHA.cz Deník Aha! 4.3.2021

    Deník Aha! 4.3.2021

    Dáma.cz NUMEROLOGIE: Vypočítejte si své životní číslo. Je to jednoduché a funguje to!

    NUMEROLOGIE: Vypočítejte si své životní číslo. Je to jednoduché a funguje to!

    Dáma.cz Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženská ejakulace neboli mokrý orgasmus: Co to je a jak ho dosáhnout?

    Ženy.cz Maličkosti, které pomohou, když pociťujete pandemické vyhoření

    Maličkosti, které pomohou, když pociťujete pandemické vyhoření

    Maminka.cz Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Nejvyšší čas vytřídit hračky. Proč vadí, když jich mají děti moc?

    Reflex.cz Slováčková: Psali mi, ať už chcípnu, se smrtí jsem se smířila. Od 16 let chodím na terapii, ve skříni mám kostlivce

    Slováčková: Psali mi, ať už chcípnu, se smrtí jsem se smířila. Od 16 let chodím na terapii, ve skříni mám kostlivce

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady 15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    15 nejhezčích balkonových rostlin do truhlíku. Inspirujte se!

    Další doporučené recepty:

    Nekonečný špíz co dům dal
    Nekonečný špíz co dům dal
    Nektarinkový koláč
    Nektarinkový koláč
    Nektarinkový salát s mozzarelou
    Nektarinkový salát s mozzarelou
    NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)
    NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…
    Nekynuté buchtičky od Milči
    Nekynuté buchtičky od Milči
    Nekynuté rychlé těsto na pizzu
    Nekynuté rychlé těsto na pizzu
    • Recepty.cz
    • Nektarinkový sirup
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí