Máslo utřeme s cukrem a celými vejci, přidáme mléko nebo šlehačku a prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto rozdělíme na 3 díly: do prvího dílu dáme... více o Řez "strakáček"
Máslo rozpuzpusť, přidej ostatní přísady, umíchej hladkou hmotu a nechej ji 15 minut stát. Palačinky smaž na másle nebo na oleji. Otoč na druhou... více o Báječné minipalačinky
Buřty oloupeme. Po délce buřt nakrojíme tak, aby zůstal spojený. Do zářezu zasuneme plátek netučného sýra. Stiskneme, obalíme plátkem slaniny a... více o Opékané buřty plněné sýrem
Cuketu nakrájet podélně na plátky. Osolit a nechat půl hodiny odpočinout. Mezitím utřít tavený sýr s vejci. Do směsi přidat česnek podle chuti,... více o Zapečené cukety plněné sýrovým krémem
Pokud máme houby zavařené dáme nejdříve vařit brambory se solí a potom přidáme houby (pokud máme houby čerstvé dáme vařit houby a potom přidáme... více o Jihočeská kulajda
Tento sortiment pekařských výrobků vždy na kvásek nebo všech surovin zamícháním najednou. Nejobvyklejší způsob: 1/3 tekutiny pro zadělání těsta,... více o Karlovarský rohlík
Mouky, sůl a koření v misce promneme s olejem. Přidáváme vodu aby vzniklo hodně husté těsto. Necháme odležet, ideaální je odstavit v chladu na noc. Na... více o Chlebové celozrnné placky
Cukr svaříme s vodou na prudkém ohni, až hmota zlátne. Přisypeme sekané ořechy a mícháme, až jsou jím obaleny. Potom je vyklopíme na plech vytřený... více o Krokant
Dáme si vařit těstoviny do osolené vody dle návodu. Mezitím nakrájíme na jemno cibuli, česnek, které na pánvi na oleji zesklovatíme. Uzené maso... více o Zapékané těstoviny III.
Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a... více o Litina
Plech vyložíme papírem nebo alobalem, který vymažeme a vysypeme hladkou moukou. {Pokud dáme pečící papír, není nutné). Nastrouhaná jablka rozložíme na... více o Jablková roláda
Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opeču na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev naliji dvě rozkvedlaná vejce, posolím,... více o Tousty s kruhy
Zadní hovězí jsem rozkrojila na plát (dobrý řezník ho na požádání udělá v obchodě), posolila, okořenila, potřela hořčicí, pomazala křenem (měla jsem... více o Hovězí závitek v římském hrnci
Tukem pokryjeme tence dno papiňáku a když se rozhřeje, nasypeme tam maso nakrájené na 2 cm kostky. Občas mícháme. Maso pustí vodu. Necháme maso do... více o Guláš v papiňáku
Obě zeleniny včetně cibule nakrájíme na stejné čtverečky nebo kostičky (asi 2x2 cm). Na oleji lehce opečeme papriku a cibuli, přidáme rajčata a až... více o Lečo pro dva
Uzené koleno vykostíme a umeleme na masovém strojku na jemno i s vejci, přidáme změklé máslo a hořčici. Popřípadě můžeme přisolit a přidat pepř.... více o Mňam pomazánka
Na plechu pečlivě vidličkou smícháme všechny suché přísady včetně kakaa (pozor na hrudky), přidáme tekutiny a opět pečlivě rozmícháme. Uhladíme povrch... více o Bláznivý koláč
Na trošce tuku osmahneme cibuli, přidáme kostky masa, opečeme zprudka (jako u guláše), okořením dle chutí uvedenou směsí, osolíme a dusíme pod poklicí... více o Lodní hrnec
Ze surovin zpracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dva bochánky a dáme přes noc uležet. Druhý den ho dáme před strouháním chvíli do mrazáku. Tvaroh... více o Strouhaný kokosový koláč
Vršek toustového chleba odkrojíme a dáme stranou - nevyhazujeme! Vydlabeme co nejvíce chleba a polovinu střídky dáme stranou - také nevyhazujeme.... více o Nadívaný toust
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do zlatova, přidáme na kostičky nakrájenou klobásku. Po chvilce přidáme fazole s tomatovou omáčkou a... více o Fazole trochu jinak
Dáme vařit rýži do slané vody, společně s kari kořením (podle chuti). Než se nám rýže uvaří, tak si nastrouháme sýr a rozmačkáme česnek, který... více o Rýže na kari se sýrem
Kuřecí plátky osolíme a obalíme v mleté skořici. Krátce restujeme na pánvi na oleji a hotové připravíme na talíř. Na čistý olej v pánvi dáme nasekaný... více o Kuřecí plátky se skořicí
Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Necháme vychladnout a dáváme pozor, aby se neudělal škraloup, vymícháme do hladka. Do pudinku pak vmícháme... více o Druhá náplň do větrníků
Cukr utavíme na karamel a pak přilijeme 200 g svařené šlehačky, zamícháme a necháme vychladit. Po vychladnutí rozmícháme a přidáme půl litru ušlehané... více o Pravá karamelová náplň do větrníků
Vše smícháme a třeme 10 minut. Na vymazaný a moukou vysypaný plech lejeme lžící malé lívanečky. Upečené, ještě horké, podkrajujeme a na jedné straně... více o Myší ouška na dětskou párty
Kuřecí křidelka buď usmažíme ve friťáku, případně na pánvi nebo v troubě, v létě jsou dobrá i grilovaná. Ničím je neochucujeme, jen tak bez ničeho je... více o Kuřecí křidélka s vynikající omáčkou
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky a rohlík (housku) nakrájíme na čtverečky. Na rozpálenou pánev položíme kostičku másla a dáme smažit jablka,... více o Princeznina jablíčka
Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka a poklademe na plech, zalijeme je medem rozpuštěným v másle (pokud nemáme med můžeme použít cukr). Vlašské ořechy... více o Koláč naruby
Nedříve do mísy nastrouháme jablka a mrkev, zakápneme citronovou šťávou, přidáme nastrouhaný česnek, med, jogurt, sojovou omáčku, vejce, sůl a pepř.... více o Zapékaná krůtí prsa s jablky
Utřeme žloutky z cukrem, přidáme máslo, marmeládu, pomerančovou šťávu, postupně přisypáváme mák s ořechy a kypřícím práškem, nakonec lehce vmícháme... více o Makovníček (bez mouky)
Nakrájenou cibuli na pánvi zesklovatíme a přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a lehce osmahneme. Přidáme na jemno nakrájenou papriku, utřený česnek,... více o Tousty alá Fomin
Fazole namočíme večer před vařením. Druhý den uvaříme v té vodě (může se i v papiňáku asi 20-30 minut) do měkka. Na pánvi na trošce olivového oleje... více o Fazole s uzeninou
Marináda: utřeme česnek se solí, pepřem, olejem, octem, vodou, kečupem a hořčicí Brambory oloupeme a hustě nařežeme - zářezy děláme do poloviny... více o Bramborové hřebínky
Z každého rohlíku nakrájíme šikmo 5 chlebíčků. Namažeme je lehce máslem. Tvaroh a lučinu promícháme s cukrem. Do jedné půlky přidáme ananasový a do... více o Chlebíčky netradičně
Brambory nastrouháme a smícháme se vším ostatním. Mažeme na topinky nebo tousty.... více o Tatarská pomazánka na topinky
Utřeme cukr s máslem, přidáme vejce, med, lžíci mléka, koření, prosátou mouku se sodou a utvoříme těsto, které rozdělíme na 2 bochánky - necháme... více o Řezy za pusinku
Připravíme nejdříve nádivu z mletého krůtího masa: Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaných 6 stroužků česneku, na malé... více o Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“
Nakrájíme na dobro cibuli, kterou v kastrůlku s olejem osmahneme. Přidáme nakrájená rajčata, okurku a papriku. Chvíli osmahneme, přidáme trochu kečupu... více o Zeleninová omáčka
Mouku smícháme s ořechy, skořicí, cukrem, přidáme tuk a med a vypracujeme těsto. Těsto necháme uležet v lednici 2-3 hodiny. Pak vyválíme na vále (na 3... více o Skořicová srdíčka medová
Připravíme si náplň do zelných listů: do umletého vepřového masa přidáme sůl a pepř dle chuti, vejce a najemno nakrájenou cibuli a uvařenou rýži, vše... více o Žitomírské holubce
Oplatky rozemeleme na mlýnku na strouhanku, přilejeme potřebné množství kondenzovaného mléka a přisypeme asi hrst kokosu. Vše smícháme, dáme na chvíli... více o Raffaelo zase jinak
Brambory překrojíme na půl a vaříme 10 minut v slabě solené vodě. Ještě teplé je ochutíme směsí ze soli, papriky, pepře a bazalky. Zároveň s nimi dáme... více o Kachna pod stolem
Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku nakrájenou na kostičky, postupně přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a klobásy, papriku nakrájenou na tenké... více o Trampské fazole
Těsto: utřeme žloutky s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, a sníh z bílků. Nalejeme do MALÉ dortové otevírací formy a pečeme asi na 180 °C. Krém:... více o Babiččin dort Pohádka
Na vále zpracujeme těsto a vyválíme placku. Tu vložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na placku dáme kostičky rebarbory a posypeme cukrem a... více o Buchta s rebarborou
Připravíme si jáhly podle návodu (spařit vroucí vodou a pak vařit cca 10 minut ve slané vodě). Vznikne kaše, ze které je nutné vymačkat co nejvíce... více o Jáhlové kuličky II.
Pokud není med v tekutém stavu rozvaříme ho (ve vodní lázni), přidáme víno a svaříme na 60 °C. V misce smísíme nadrobno nakrájená jablka, nasekané... více o Ovocný salát s vínem
Ve slané vodě uvaříme do měkka květák. necháme vychladnout a pak hlavičky nožem rozsekáme (jde to snadno a vznikne "kaše"), přidáme nastrouhanou nivu,... více o Květáková pomazánka s nivou
V páře ušleháme bílky a cukr. Pak přidáme opatrně mleté ořechy a nakonec i na kostičky nakrájené 2 rohlíky. Lžičkou děláme hromádky a ty pak upečeme... více o Pusinky z rohlíků