Tousty s kruhy

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks veka
    • 1
      dl tuk
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 1
      ks nakládané okurky
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Veku nakrájíme na plátky jako na chlebíčky. Buď je opeču na tuku z obou stran, nebo v topinkovači. Na pánev naliji dvě rozkvedlaná vejce, posolím, opepřuji a do ještě syrového naskládám veky. Na pánev průměr 28 cm se jich vejde 6 ks a zapékám, až jsou vejce hotová. Potom odstavím a dřevěnou měchačkou (pokud dělám na teflonové pánvi) nebo nějakou špachtlí, nožem okrojím okolo vek. Tvary jsou nepravidelné. Potřu hořčicí a obložím cibulí nakrájenou na kolečka - kruhy, okurkou na kolečka a posypu buď pálivou, nebo sladkou paprikou.

Komentáře k receptu

  • inka macháčková
    inka macháčková |

    9. 1. 2007 07:28

    Ja dělám uzeninu,sýr nastrouhat ,přidat vajičko,cibuli,česnek,sůl,pepř-zamíchat a natřít na veku.Usmažit na pánvičce.

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    7. 1. 2007 09:28

    Paní Ilono, dělám také jako vy, jen ještě přidávám do vajíčka česnek.

  • Ivana Kubátová
    Ivana Kubátová |

    6. 1. 2007 23:05

    jedna obměna kterou dělám já: nastrouhaný eidam smíchat se syrovými vejci, ve směsi obalit plátky veky a smažit. Lze opatrně namočit jen půlky plátků veky a smažit jen po jedné straně, dozdobíme kyselou okurkou nebo kapií. Taky výborné!

  • Ilona Ž.
    Ilona Ž. |

    5. 1. 2007 21:57

    Dělám něco podobného, ale z chleba. Do rozšlehaného vajíčka přidám strouhaný sýr, chléb nechám nasát a opeču. Namažu plnotučnou hořčicí a posypu cibulkou. Oblíbené jídlo mého muže.

  • Ivana Rakovanová
    Ivana Rakovanová |

    5. 1. 2007 16:11

    Já také dělám něco podobného.Večku potřu hořčicí dám šunku,sýr,přiložím druhou večkou namazanou kečupem spíchnu párátkem,namočím ve vajíčku a smažím.Tohle je jednodužší zkusím.

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    5. 1. 2007 14:35

    Tohle dělám taky, někdy i z chleba. Jen to předem neopékám, ale opeču to pak i z druhé strany na pánvi. je to oblíbené jídlo, když zbyde starší chleba nebo housky.