Koláč naruby

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení listové těsto
    • jablka počet podle velikosti plechu
    • med dle chuti
    • 1
      lžička máslo
    • 1
      šálek vlašské ořechy
    • 1
      hrst slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupaná jablka nakrájíme na kolečka a poklademe na plech, zalijeme je medem rozpuštěným v másle (pokud nemáme med můžeme použít cukr). Vlašské ořechy a slunečnicová semínka (event. další druhy oříšků nebo kokos) nasypeme na jablka.
2
Takto připravené ingredience "zaklopíme" plackou z listového těsta - těsto propícháme vidličkou, aby se mohla odpařovat voda z jablek. Pečeme v předehřáté troubě do té doby, než je těsto zlatavé. Po upečení koláč vyklopíme jako bábovku - dostaneme tak výborný koláč, který má povrch krásně zkaramelizovaný. Při použití slunečnicových semínek dostanete pobobnou chuť piniovým oříškům.
3
Doba pečení je přibližně 15-20 minut.

Komentáře k receptu

  • Jana Lísová
    Jana Lísová |

    8. 1. 2007 16:45

    Tento koláč peču ve formě na pizzu a než ho překlopím tak ho trochu "nazvednu" dlouhým nožem.Pak mi na plechu toho moc nezůstane a když přece tak dokud je koláč horký dobře se s ním manipuluje a to co zůstane na plechu se dá lehce přenést tam kam to patří

  • possum *
    possum * |

    8. 1. 2007 14:42

    Nemam zkusenost s timhle receptem. Mam ale recept podobny, cukr(hnedy) a maslo se rozpusti, na to kolecka ananasu, do dirky tresnicku. Zaleje se normalnim testem. Treba olejovou buchtou/babovkou.

  • Ivana K.
    Ivana K. |

    8. 1. 2007 12:14

    Nezkoušela jsem to, mám obavu, aby se jablka s medem nepřilepila na plech a neměla jsem karamel spíš na plechu než na koláči. Máte někdo zkušenost?