• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Litina
    Napište svůj komentář k receptu

    Litina

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 1
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Litina
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 5
        ks brambory 4-5 vařených
      • 1
        kostka droždí
      • 1
        l mléko
      • 3
        vejce
      • 1
        ks česnek palička
      • 1
        špetka majoránka
      • 1
        špetka sůl
      • 1
        pepř mletý
      • 2
        dl sádlo + škvarky - nemusí být
      • 750
        g hrubá mouka
      • mák na posypání

    Postup přípravy receptu

    1
    Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a necháme ještě v teple trochu kynout. Posypeme ještě trochu mákem a dáme péct do dost vyhřáté trouby.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Litoměřická směs

    Litoměřická směs

    Litá buchta

    Litá buchta

    Nejmilejší litá bublanina

    Nejmilejší litá bublanina

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Dana M.
      Dana M. | 2. 4. 2007 09:54

      Znám litinu od své babičky, a dělala jsem ji vždy ze syrových brambor. Vyzkoušela jsem podle tohoto receptu z vařených a řekla bych, že je lepší :o))Moc se povedla, dávala jsem sušené kvasnice, mléka jen něco přes 1/2 litru a mouky necelé 1/2 kg. Nemám ráda, když je litina moc moučná. Včera jsem tu měla návštěvu a ta se doslova oblizovala až za ušima a ptali se, jestli mi můžou sníst všechno :o)))))))

    • Janinka
      Janinka | 11. 1. 2007 17:52

      SUPER!!! Opravdu to je skvělé, rychlé, chutné. Jediné, čím si nejsem moc jista je, zda je opravdu dobré to dělat na dva plechy. Já jsem dělala na jeden, ale z poloviční dávky (jen tak na zkoušku) a myslím si, že vyšší by to bylo ještě lepší :-)) Takže příště plnou dávku a na jeden plech. Opravdu chutnalo. Zkuste to!

    • Ivana Rakovanová
      Ivana Rakovanová | 9. 1. 2007 13:21

      Je lepší dát to na 2 plechy,aby litina byla nižší a křupavá.Nejlepší jsou opečené okraje ty zmizí jako první.

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 9. 1. 2007 09:22

      Lenko, tam není 5 kg brambor, ale 5 kusů vařených.

    • Lenka Kristová
      Lenka Kristová | 8. 1. 2007 22:51

      Ivanko,dotaz...5 kg brambor a 3/4 kg mouky,to vejde na plech??Jak vysoká bude vrstva?

    • Ivana Rakovanová
      Ivana Rakovanová | 8. 1. 2007 17:09

      Janinko opravdu je to tak.Těsto je takové řidší.,ale nééééé moc.Zkuste dát méně mléka a potom přilít.Mouku můžete potom klidně přidat.Já ten recept opravdu nemám zapsaný.Dělám ho jen podle oka.Ale tak přibližně je to.Doufám,že se zadaří.

    • Janinka
      Janinka | 8. 1. 2007 16:21

      Děkuji mnohokrát za zveřejnění. Ještě se - pro jistotu - zeptám: všechno tekutý má přijít opravdu do těsta (celý litr mléka + dvě decky sádla + 3 vejce)??? Přijde mi to na 3/4 kg mouky docela dost ... Prosím o "uklidnění" :-)) jo - a jdu vařit 4-5 brambor :-)) Pěkný den.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Brambory
    Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Droždí Hrubá mouka Majoránka Mák Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Holandské řízky

    Holandské řízky

    Grilovaný losos

    Grilovaný losos

    Králík pečený na bůčku s bramboráčky

    Králík pečený na bůčku s bramboráčky

    Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

    Okurkový salát s kysanou smetanou a…

    Plněné žampiony špenátem

    Plněné žampiony špenátem

    Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

    Česneková růžičková kapusta se…

    Domácí šunka ála vepřováček

    Domácí šunka ála vepřováček

    Dušené maso (nejen) na špeku s dušenou mrkví

    Dušené maso (nejen) na špeku s…

    Čokoládový koláč s blumami

    Čokoládový koláč s blumami

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    75
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    26
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    26
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    24
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Tradiční belgické vafle
    Tradiční belgické vafle

    Zajímavé články

    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Komu se v posteli vyhnout? Tyto typy milenců v ložnici rozhodně nechcete!

    Komu se v posteli vyhnout? Tyto typy milenců v ložnici rozhodně nechcete!

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Kdysi a teď: Po letech se znovu nafotili, veselé i dojemné snímky vás dostanou

    Reflex.cz Johny Machette: Na nové sociální síti Clubhouse můžete slyšet miliardáře i Marka Prchala, zneužití je otázka času

    Johny Machette: Na nové sociální síti Clubhouse můžete slyšet miliardáře i Marka Prchala, zneužití je otázka času

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Litina
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí