Cibuli, papriku a česnek osmažíme na troše oleje do změknutí, v sojové omáčce. Jakmile zelenina změkne přidáme trochu rajčatového protlaku na spojení... více o Rychlá směs na topinky
Tofu na kostky osmažíme na tenké vrstvě oleje. Listový špenát uvaříme s cibulkou a česnekem, zalijeme veganskou smetanou, podusíme do změknutí. Batáty... více o Veganský Buddha Bowl II
Kuličky z veganského mletého masa (dá se koupit v obchodě Lidl) osmažíme ze všech stran na tenké vrstvě oleje, a poklademe na papír. Ke zbytku oleje... více o Veganské masové koule
Na oleji nechame zeskelnatet cibulku a papriku zmeknout. Pridame cocku a nechame chvili smazit. Pote posypeme korenim a zamichame aby se vse krasne... více o Červená čočka v kokosovém mléce
Troubu předehřejte na 160 °C, formičky vymažte olejem a vysypte hrubou moukou. V míse dohladka smíchejte slunečnicový olej, vejce a jogurt. Ve druhé... více o Mini bábovky s ostružinovou omáčkou
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody.... více o Panna cotta s angreštovou omáčkou
Ve velké míse dohladka smíchejte krémový sýr, zakysanou smetanu, moučkový cukr a citronovou šťávu, stačí vařečkou nebo v robotu za nízkých otáček.... více o Cheesecake do skleničky
Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny. Postupně zapracujte kokosovou smetanu, až vznikne hladký krém. Z bílků vyšlehejte sníh a velmi... více o Kokosové tiramisu
Troubu rozehřejte na 180°C. Formu vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte v mixéru s cukrem do světlé nadýchané pěny. V míse smíchejte mouku, mák,... více o Rybízový koláč
Troubu předehřejte na 180 °C. Listové těsto vyválejte do tvaru čtverce, zahněte okraje nahoru a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Můžete... více o Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
Do širokého hrnce na rozpálený olej přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostičky, a osmažíme. Až se zelenina opeče a pustí svoje aroma, přidáme... více o Zeleninová polévka s červenou čočkou
Do stroje s hákem přidáme změklé máslo s medem, cukr a vejce. Necháme míchat. Přidáme mouku promíchánou se sodou a kořením, skořici a kypřicí práškem.... více o Medové perníkové těsto
Smetanu dejte do rendlíku a za mírné teploty ji zahřejte, nenechte ji ale projít varem. Přidejte na kousky nalámané oba druhy čokolády a počkejte,... více o Čokoládový krém
Připravte pesto. Do mixéru dejte všechny suroviny, koriandr použijte i se stonky, a důkladně rozmixujte. Osolte. Konzistenci můžete upravit přidáním... více o Restovaná zelenina se sýrem halloumi
Slaninu pokrájejte na kostičky a na pánvi opečte dokřupava, tuk slijte. Cukety nastrouhejte nahrubo, dejte do cedníku, osolte, nechte pár minut... více o Cuketové placičky
Brambory umyjte a uvařte ve slupce tak, aby byly na skus. Fazolky očistěte, pokrájejte na kousky velikosti sousta a na poslední 2–3 minuty přidejte do... více o Sedlácký bramborový salát
Do menšího rendlíku dejte suroviny na marinádu, přičemž česnek a zázvor očistěte a nakrájejte na kolečka. Vše vařte asi 5 minut, poté přelijte do... více o Lososové špízy s teriyaki
Papriky a cibuli očistěte a spolu s okurkou a rajčaty pokrájejte na větší kusy. Od každého druhu zeleniny si trochu odložte a pokrájejte nadrobno,... více o Gazpacho
Pomeranče oloupejte a pokrájejte na kousky, vařená vejce na kolečka, cibuli nasekejte nadrobno. Vše dejte do velké mísy. Přidejte rajčata, tuňáka... více o Pomerančový salát s tuňákem
Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V hluboké pánvi rozpalte větší množství olivového oleje a dejte do něj brambory. Oleje by mělo být... více o Bramborová španělská tortilla
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou... více o Paella s mořskými plody
Králíka naporcujte, zadní stehna vykostěte, přední běhy rozsekněte na dvě či tři části. Páteř, žebra a kosti ze stehen můžete schovat na vývar. Maso... více o Králík s rajčaty a tymiánem
Bulvy řepy očistěte a dejte vařit. Doba vaření závisí na velikosti řepy, měla by být měkká, ale stále ještě křehká. Snažte se ji nerozvařit. Ještě... více o Červená řepa s česnekem a rozmarýnem
Chilli papričky pokrájejte na kolečka, většinu semínek odstraňte. Skládejte je do sklenic a prokládejte větvičkami rozmarýnu a tymiánu. Všechny... více o Chilli papričky s bylinkami
Troubu předehřejte na 150 °C. Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte do mísy robotu, žloutky do rendlíku. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, poté do něj za... více o Pavlova s amarreto krémem
Do pytlíku dejte esíčka a rozdrť na jemno, nasypt do misky s mlékem a utvoř pevné těsto (když poteče, přidej sušenky, když bude tvrdé, přidej mléko).... více o Karamelové kuličky z esíček
Očistěte maso. Olej, vinný ocet, tymián a 2 prolisované stroužky česneku promíchejte se solí a pepřem ve větší míse. Do marinády položte maso a celé... více o Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Do velkého hrnce dejte napůl překrojenou cibuli a česnek, cukr, papriku, tymián, ocet, 1 lžíci soli a pepř, přidejte žebra a zalijte vodou tak, aby... více o Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí
Připravte marinádu. Ve velké míse prošlehejte nastrouhanou kůru a šťávu z limety, chilli pastu a olej, vše osolte a opepřete. Jednu lžíci marinády... více o Marinované kuřecí špízy s mangovým salátem
Mleté maso dáme do mísy, dochutíme sušeným česnekem, přistrouháme k němu Nivu, přidáme bílek a řádně promícháme. Solíme dle chuti, pozor Niva je hodně... více o Mleté kuličky se sýrovým špenátem
Nejprve si uvaříme čočku dle návodu s trochou soli. Po uvaření scedíme a propláchneme, necháme okapat a vložíme do dostečně velké zapékací misky.... více o Zapečená červená čočka s kuřecím masem a mozzarellouu
Těstoviny uvaříme ve větším množství osolené vody téměř doměkka. Po chvilce vaření k těstovinám také přihodíme krátce předvařit i pokrájený květák.... více o Smetanové květákové těstoviny se šunkou
Na drobně pokrájeném špeku si osmažíme lehce dozlatava pokrájenou cibuli. Během smažení si pokrájíme kližku na větší kostky, osolíme, opepříme a po... více o Dušená hovězí kližka na špeku
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na trošce tuku, přidáme mleté maso a drobně pokrájenou kapii a smažíme do rozdrobení masa (pomůžeme si... více o Polévka z mletého masa s fazolemi
Hrášek krátce povařte a sceďte. Vývar v hrnci uveďte do varu, stáhněte plamen a nechte mírně vařit. Ve velkém silnostěnném kastrolu rozehřejte... více o Hráškové rizoto
Černou čočku uvaříme v čisté vodě - cca 20 minut. Mezitím na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme nastrouhanou mrkev a restujeme... více o Černá čočka s mrkví
Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu a necháme stranou. Žloutky vyšleháme s cukry a jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou (pomeranč nejlépe v bio... více o Kouzelný pomerančový / citronový koláč (dort)
V nepřilnavé pánvi s rozpuštěným máslem osmažíme drobně pokrájené uzené maso, přidáme prohřát okapaný hrášek, rozvonět nasekaný česnek. Poté přisypeme... více o Omeleta s hráškem, uzeným a těstovinou
Starší zbylou francouzskou bagetu, která už není chutná k přímé konzumaci pokrájíme na plátky a na těsno vyskládáme do koláčové nebo dortové formy 22... více o Slaný koláč z francouzské bagety
Nejprve dejte vařit brambory. Oloupejte je a překrojte na čtvrtiny. Vložte do hrnce s osolenou vodou a vařte do změknutí, asi 20 minut. Ve druhém... více o Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Do velkého hrnce s vařící osolenou vodou přidejte špagety a uvařte podle návodu na skus, 4 lžíce vody ze špaget uchovejte. Cibuli a česnek nakrájejte... více o Houbové aglio olio
Pórek a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Jablko oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na malé kostičky. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje, nechte... více o Pórková polévka s fenyklem a jablkem
Jáhly nasypeme do síta a důkladně je propláchneme horkou vodou, pak je nasypeme do většího hrnce, zalijeme mlékem, přidáme 1 lžičky soli, zakryjeme... více o Jáhelník se švestkami
Den předem přebereme hrách, několikrát ho propláchneme studenou vodou, pak ho zalijeme čistou vodou a necháme v teple do dalšího dne. Ve velkém hrnci... více o Hrachovka s česnekem
Hrách přebereme, několikrát ho propláchneme studenou vodou a pak ho nasypeme do velké zavařovačky, zalijeme vlažnou vodou a necháme stát na teplém... více o Pučálka s opečenou slaninou
Zelí, kterého musí být v coleslawu oproti mrkvi a celeru nejvíce, nakrájíme na malé kostičky. Poté přidáme na struhadle nastrouhaný celer a mrkev.... více o Sojové kostky na prudko s coleslaw salátem
Mrkev s červenou řepou nakrájíme na stejné menší kostičky, posypeme provensálským kořením, a vložíme na plech s olejem. V troubě necháme péct do... více o Veganský talíř
Červenou čočku necháme alespoň půl hodiny naloženou ve vodě. Mezitím si nakrájíme tofu na kostičky nebo plátky a smažíme na mírném plameni ze všech... více o Veganský Buddha Bowl
Brambory nakrájíme na menší kostičky a vložíme na plech s olejem.Přidáme ještě červenou cibuli pokrájenou na proužky, poté posypeme provensálským... více o Špenát trochu zábavněji
Na oleji necháme zatáhnout na kostky nakrájené tofu. Po té přidáme cibuli a necháme změknout. Jakmile se nám cibule spojí s tofu posypeme pepřem, solí... více o Veganská zelňačka