Mocca řezy

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 600
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr krupice
    • 150
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • mléko podle potřeby
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • čokoládová poleva
  • Náplň
    • 1
      ks těsto upečený plát
    • 250
      ml černá káva oslazená
    • 125
      g tuk
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, cukru, mléka, vajíčka a prášku do pečiva vypracujeme vláčné těsto. To rozdělíme na tři díly, které postupně vyválíme na plátky. Pečeme je postupně v předehřáté troubě na plechu s pečícím papírem. První plát potřeme marmeládou a pak náplní, potom zakryjeme druhým plátem a polejeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout a vychladit. Nechte déle odpočinout, aby se pláty těsta napily náplně.
2
Náplň: upečený plát těsta rozdrobíme do mísy, zalejeme kávou, přidáme změklý tuk, rum a propracujeme.
3
Vyzkoušejte - tento moučník je opravdu výborný.

Komentáře k receptu

  • Michaela Linhartová
    Michaela Linhartová |

    11. 8. 2010 17:54

    Já mám 80 dkg hl. mouky, 20 dkg másla, 33 dkg cukru, 2 vejce, 1 1/4 prdopeč, mléko dle potřeby. A do nádivky rozdrobím jednu placku, přidám 10 dkg másla, kávu (2 lžíce a 3/8 l vody) a trochu rumu. Nesladím!! Obě placky potřu třešňovou marmeládou a pomažu čokoládovou polevou.

  • blanka
    blanka |

    10. 7. 2006 08:49

    Tyto řezy jsou velmi, velmi chutné. Chuťově mi připomínají medové řezy, ale je výborné, že na rozdíl od medáčů je v náplni asi jen polovina másla.Výborné, děkuji za recept.

  • Dana K.
    Dana K. |

    7. 11. 2005 11:30

    Řezy jsem vyzkoušela o víkendu, měla jsem v úmyslu upéct něco k snídani, ale tyto řezy jsou spíše vhodné jako třeba vánoční cukroví. Nicméně jsou velmi dobré a rodina byla nadšena. Jako cukroví opravdu chtějí rozležet, ale druhý den už byly opravdu velmi chutné. Kvůli tvrdosti poměrmě tenkých plátů to možná chce nenechávat příliš dlouho péci. Pekla jsem to cca 15min.

  • Kateřina
    Kateřina |

    7. 11. 2005 08:51

    Protože jsem hledala nějaký sváteční recept, tak jsem tyto řezy vyzkoušela. Nevím co jsem udělala špatně, držela jsem se striktně předpisu, ale upečené těsto bylo velmi tuhé. Náplň byla dobrá, kávou jsem se snažila zvlhčit i pláty těsta, ale bez patřičného úspěchu. Hotové řezy jsem polila čokoládou a dala na dva dny do lednice. Řezy se vůbec neproležely a vytažené z lednice byly strašně tvrdé a suché. Zachránil to pouze kopeček šlehačky. Prosím poraďtě co jsem mohla udělat špatně. Děkuji

  • Jitka Petrásková
    Jitka Petrásková |

    5. 11. 2005 18:28

    Tyhle řezy s citrónovou polevou dělám už léta jako vánoční cukroví. Celý pekáč zabalím do alobalu a nechám 3 dny v chladu rozležet Pak je krájím na malé čtverečky (podle pravítka, rozměr akorát na jeho šířku, to je asi 4x4 cm). Zatím každému chutnaly, z jedné dávky je jich opravdu hodně a pokud jsou uložené (a schované) v chladnu, vydrží opravdu dlouho.

  • Anonym
    Anonym |

    5. 11. 2005 10:04

    Vyzkoušela jsem,velice dobré na čokoládovou polevu jsem nasypala strouhaný kokos,vřele doporučuji,neboť jsou i ryche hotové

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    4. 11. 2005 22:20

    Tak tady je ta citronová poleva s mlékem: 300g práškového cukru, 3 lžíce horkého mléka, 2 lžíce citronové nebo pomerančové šťávy - vše třeme.

  • airan
    airan |

    4. 11. 2005 20:47

    Pani Ticha,citronovou polevu znam jen s vodou,zajimalo by me jak se dela ta s mlekem, dekuji.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    3. 11. 2005 19:13

    Tyhle řezy mám leta napsané a ještě jsem je nevyzkoušela. Jen s tou obměnou, že místo čokoládové polevy je na nich citronová s mlékem. Vypadají velmi lákavě, určitě je brzy vyzkouším.