Mleté, zelí, brambor

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: kabinkaR

Suroviny

Vložit do nákupu
    • mleté maso
    • sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • vejce
    • hořčice Atd. jak kdo to má rád
    • brambory Uvařené
    • kysané zelí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na sádle a cibulce orestujeme mleté maso, až se mleté dělí, přidáme trochu papriky, sojové omáčky a worchestru promícháme (nemusí být - dle chuti). Vymastíme pekáček a dáme na kolečka brambory, osolíme.
2
Na to mleté maso, kysané zelí, anglickou slaninu a zase vrstva brambor. Můžeme opakovat, záleží, kolik všeho je. A dáme péct.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Amy -
    Amy - |

    16. 5. 2009 23:23

    Ano, dá se tam něco úplně jiného a také se to i jinak pojmenuje. Souhlasím. Jen ten název bych navrhla jiný, takhle by to mohlo někoho ranit.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    16. 5. 2009 18:53

    Je to super, v Anglii se to nazývá Sheperd´s Pie a nedává se ani zelí, ani anglická, stačí mleté, brambory, k tomu zeleninový salát a majonéza a je to dobré, i když s tím zelím je to lepší. Ještě jedna verze je, že se místo brambor použije bramborová kaše a zelí červené.

  • Apina Hrbek
    Apina Hrbek |

    4. 4. 2009 23:09

    Pani mil.R Vase cestina, respektive gramatika je priserna. Vim, ze je toto forum je o receptech, ale snad neda tolik prace si po sobe precist co jste napsala nez to odeslete.

  • Hana Krupková
    Hana Krupková |

    3. 4. 2009 10:03

    Předně bych chtěla upozornit, že tento recept je značně NEJASNÝ. V ingrediencích je vejce a česnek, které v postupu úplně chybí, naopak se tam najednou objeví slanina a sojová om s worchestrem, o kterých nebylo ani zmínka. Navíc není popsáno jak dlouho a na kolik se pokrm zapéká. Pro mě to byla dobrá inspirace a v podstatě jsem si vytvořila podle toho recept vlastní a musím říct, že nám moc chutnalo. Takže jako nápad výborné, ale popis se moc nezdařil.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    30. 3. 2007 09:52

    Dělám něco podobného: na dno zapékací misky dám kysané zení, na to orestované a ochucené mlëté maso, na navrch plátky syrových brambor, vše zaliju smetanou a zapeču. Taky to je moc dobré.

  • mil.R
    mil.R |

    30. 3. 2007 08:23

    díky za příspěvek.potěší to.já,že mi zbylo mleté a vařené brambory a bylo mi to líto vyhodit.takjsem fantazírovala,co stím.a tohle vzniklo,a moc jsme si pochutnaly.skusím i tu Vaši variantu.MR

  • Jana Tomčíková
    Jana Tomčíková |

    29. 3. 2007 10:41

    Moje oblíbené jídlo, moc dobré.Připravuji je z nevařených brambor, maso nemusí být nutně osmahnuté.Kořením solí, pepřem, majoránkou,kmínem.