Mléčný závin

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme hladké těsto a dáme ho na teplé místo, aby se dobře táhlo. Několikrát oboucháme o stůl, aby bylo jemné. Na větším struhadle nastrouháme zavadlé rohlíky. Na pomoučené utěrce vytáhneme těsto na plát, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhanými rohlíky asi jako vrstvou jablek, přidáme rozinky, cukr, skořici a trochu pokapeme máslem.
2
Zavineme, vložíme do vymaštěného pekáče (ne na plech), povrch závinu potřeme máslem a dáme péct. Zatím co se závin peče, svaříme si mléko a osladíme je. Když je závin růžový, propícháme ho vidličkou, polijeme horkým mlékem a necháme ještě chvíli dopéct.

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková
    Gábina Houšková |

    18. 9. 2006 09:35

    kolik se tam dává toho mléka?

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    8. 9. 2006 12:18

    Těsto: 300 g hl. mouky, 1 vejce, 120 g másla, 100 g cukru, prášek do pečiva

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    8. 9. 2006 12:09

    Nějak jsem nepochopila,z kterých surovin se udělá těsto a které jsou na náplň.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    8. 9. 2006 11:57

    Hanko, nemáte uvedeno, z čeho to těsto:-)

Poslední navštívené:

Abecední seznam: