Mléčný koláč z fillo těsta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg fillo těsto (viz. recept Fillo těsto)
    • 250
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 1
      l mléko
    • 250
      g dětská krupice
    • 6
      ks vejce
    • 1
      lžička vanilka
  • Sirup
    • 1
      kg cukr
    • 0,5
      l voda
    • 1
      lžička vanilka
    • 1
      ks citron z celého citronu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko ohřejeme, rozpustíme v něm cukr, pomalu přisypeme krupici a uvaříme. Necháme prochladnout a vmícháme vejce a vanilku.
2
Na pomazaný plech dáme vyválenou polovinu těsta, dobře pomastíme máslem, rozetřeme kaši a přikryjeme druhou polovinou těsta. Pomažeme a na povrchu jemně nakrájíme rýhy, podle kterých budeme po upečení koláč krájet.
3
Pečeme 1 hodinu.
4
Sirup: vodu převaříme s cukrem, přidáme šťávu a vanilku a vaříme 10 minut.
5
Upečený koláč polijeme horkým sirupem. Necháme vychladnout a krájíme podle rýh.

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    9. 2. 2009 14:32

    dneska jsem nevěděla, co s darovaným domácím mlékem, tak jsem vyzkoušela tenhle koláč... mno... u nás teda nic moc, asi jsme zvyklí na jiné typy moučníků .(

  • Jarka Bratislavy
    Jarka Bratislavy |

    29. 11. 2005 18:47

    Toto fillo cesto som chápala ako tenké plátky, ale v tomto recepte ide o 2 pláty po 500 g. Zdá sa mi to hrubé, ničím nenadľahčené, je bez prášku, bez kvasníc. Ak by bolo v tenkých pomastených plátkoch, chovalo by sa ako lístkové cesto. Prepáčte mi, ale stále tomu nerozumiem.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    28. 11. 2005 06:56

    Filo cesto máte v receptoch.

  • Jarka z Bratislavy
    Jarka z Bratislavy |

    27. 11. 2005 18:15

    Prosím Vás, vysvetlite, čo je fillo těsto. Je na to recept, alebo je to polotovar. pripomína mi to cesto na štrúdlu.