Mini koláčky i pro diabetiky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 30
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks hera
    • 0,5
      kg polohrubá mouka
    • povidla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z ingrediencí zpracujeme těsto (neděláme kvásek, kvasnice nadrobíme přímo do těsta), necháme chviličku odpočinout a malou lžičkou na pečící papír tvoříme malé koláčky, do kterých si vařečkou uděláme malé dírky a naplníme je povidly.
2
Po upečení kdo může, si koláčky pocukruje, kdo ne, sní je tak.

Komentáře k receptu

  • Markéta
    Markéta |

    26. 1. 2011 14:52

    Byla jsem zvědavá jak to chuťově bez cukru dopadne a jedním slovem vynikající :-) děkuji a nemáte takovýchto receptů více? :-)

  • Lenka walová
    Lenka walová |

    22. 3. 2008 18:59

    Výborný recept. Tak nějak automaticky jsem tam sůl nedala, protože kynuté těsto zas tak často nedělám. Ale koláčky jsou vynikající i bez ní. Soudím podle toho, že jsem je ráno upekla (s mákem) a teď odpoledne už tu na mě kouká jen pár posledních kousků a to jsem měla plné dva plechy.

  • Marsi
    Marsi |

    13. 3. 2008 22:17

    ze stejneho testa delam plnene rohlicky,moc dobre...

  • Markéta.W
    Markéta.W |

    13. 3. 2008 15:26

    Tento recept jsem našla na internetu a vyzkoušela, koláčky jsou výborné, dělala sem s mákem a povidly. Sůl jsem přidala.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    13. 3. 2008 08:58

    Omlouvám se,určitě ano,jen si člověk myslí,že každý dá špetku soli tak nějak automatcky.Jana

  • Anonym
    Anonym |

    13. 3. 2008 08:39

    K mouce patří sůl vždy ,pro zvýraznění chuti.:-) PS

  • Di
    Di |

    13. 3. 2008 06:39

    Koláčky jsou určitě skvělé, ale diabetikům bohužel nestačí pouze to, že chybí cukr. Je v nich bohužel hodně tuku. Takže mlsat jen velmi opatrně!

  • Jana T.
    Jana T. |

    12. 3. 2008 21:34

    Určitě bych sůl dala, patří do každého kynutého těsta - bude daleko chutnější.

  • Anonym
    Anonym |

    12. 3. 2008 20:52

    Do tohoto kynutého těsta opravdu nepatří sůl?