Mandarinková buchta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce
    • 225
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilka
    • 1
      špetka sůl
    • 80
      ml rostlinný olej
    • 130
      ml minerální voda bez příchutě - např. Mattoni
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      plechovka mandarinky malá
  • Krém
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 1
      kelímek zakysaná smetana hustá
    • 1
      ks vanilka
  • Na posypání
    • mandlové lupínky
    • skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, moučku, vanilku a sůl ušlehat, k tomu vmíchat olej, minerálku, mouku s práškem a dát upéct na plech. Buď vymazaný a vysypaný nebo na pečící papír. Po vychladnutí poklást scezenými mandarinkami a na ně natřít krém. Smetanu ušlehat do tuha, smíchat se zakysanou smetanou a vanilkou. Krém pak posypeme mandlemi a skořicí.
2
Recept je velmi jednoduchý a s touto buchtou sklidím vždycky chválu.

Komentáře k receptu

  • - -
    - - |

    14. 9. 2007 11:45

    Výborný recept, doma i v práci jsem s ním měla úspěch. Jen jsem ještě do krému přidala ztužovač šlehačky. (přenos do práce).

  • Lucie Š.
    Lucie Š. |

    22. 8. 2007 11:53

    Krém do piškotu neprosákne, naopak dám do lednice ztuhnout a jíme třeba i tři dny, když zbyde.

  • Jana V.
    Jana V. |

    21. 8. 2007 22:30

    Asi podáváte hned,aby krém neprosákl do piškotu?

  • Anonym
    Anonym |

    21. 8. 2007 10:38

    Tento recept dělám už dlouho a máte pravdu je vynikající. jen mě teda nestačí 2 plch.mandarinek ale aspon 3. A krém posypávám mandlemi ale nasucho opraženými a posypávám skořicovým cukrem je to lepší a má to výraznější chut. navrch jětě nakladu mandarinky které zbydou a nemá to chybu - a vypadá to i slavnostně.