Makrely v rajčatové omáčce

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks makrela
    • sůl
    • olej
    • 30
      g cibule
  • Omáčka
    • 40
      g máslo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kečup vrchovaté
    • 0,5
      kostka masox

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z makrel odřízneme hlavy, vykucháme je, omyjeme pod tekoucí vodou a dáme okapat.
2
Ryby osolíme a opečeme po obou stranách na oleji. Přidáme rozkrájenou cibuli, zalejeme horkou vodou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě.
3
Mezitím připravíme omáčku. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a přidáme kečup. Zalejeme teplou vovou a rozpuštěným bujonem. Vody dáme tolik, aby vznikla hustá omáčka. Povaříme 5 minut.
4
Na talíři poléváme makrely omáčkou a podáváme nejlépe s vekou.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.