Tvarohové noky v rajčatové omáčce

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g tvaroh
    • 5
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžíce krupice
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá paprika
    • 3
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce sýr
    • muškátový oříšek strouhaný
    • 1
      lžíce bazalka
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh smícháme s vejci, solamylem a krupicí, ochutíme muškátem, solí, pepřem. Dvěmi lžícemi vykrajujeme větší noky (ve velikosti lžíce), které vaříme v osolené vodě při nízké teplotě asi 12 minut. Na lžíci oleje opražíme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a povaříme. Mouku smícháme s máslem a za stálého míchání omáčku zahustíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Krátce povaříme, odstavíme a přidáme sekanou bazalku. Do mísy vlejeme omáčku, vložíme noky, posypeme sýrom a pepřem. Každý si nabírá na talíř sám.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    6. 1. 2006 22:54

    Tohle se mi zda vyborne po prece jen masitych svatkach:-)) Nevim jak je to u vas ostatnich, ale my se ted nejak intujitivne priklanime k postnich (bezmasich) jidel. Dekuji Terezce za recept