Makrela na maďarský způsob

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očistěná, vykuchaná, umytá a osušená makrela sa nakrájí na 200 g kousky na porci. Jednotlivé kusy se osolí a rychle opečou na oleji z obou stran. Opečené ryby se vloží do kastrolu a udržují se v teple.
2
Do zbytku oleje po opékání se vloží máslo, nadrobno nakrájená cibule, zpění se a zapráší paprikou, krátce opraží a zastříkne vývarem. Do cibulového základu se přidá na nudličky nakrájená zelená paprika, na plátky nakrájená rajčata, krátce se opraží, zalijí vývarem a podusí.
3
Do dušené zeleniny se vloží opečené porce makrely a dusí se doměkka. Udušená ryba se zeleninou se zalije rozmíchanou smetanou a krátce podusí. (Smetana se může podávat i zvlášť v omáčníku.)

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    1. 9. 2005 18:21

    Taky znam neco podobneho (nase kuchyn je blizka madarske) Verim, ze ostatnim bude taky chutnat, je to vyborny spusob upravy. Misto makrely se muze pouzit i klidne i jiny druh ryb. Dlouho jsem to nedelala, opet dekuji za inspirace:-)