Lilková krémová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Dennie

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • 2
      ks brambory Mensi - nesmi prebit chut lilku
    • 1
      ks cibule Pulka mensi cibule bohate staci
    • zakysaná smetana Na nasledne dekoracni zahusteni
    • 2
      lžíce extra panenský olivový olej Opatrne, polevka nesmi byt prilis mastna
    • 2
      lžička kari Dodava vuni, chut a barvu
    • 1
      hrst petrželka Na zavernou dekoraci
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka mořská sůl
    • 20
      g strouhaný parmazán Zesili chut a vuni polevky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Přihlížejíc pro kolik osob vaříme, rozpěníme v dostatečně velkém hrnci na extra panenském oleji nadrobno nakrájenou cibuli.
2
Až cibule začne být zlatavá, přidáme umytý, na kostičky nakrájeny lilek. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájené brambory. Zalijeme vodou (nepřehánět, aby polévka nebyla příliš vodová). Přidáme pepř, sůl a indické kari koření.
3
Až budou brambory měkké, odstavíme a rozmixujeme. Přidáme parmezán a znovu rozmixujeme (nebo necháme roztát).
4
Na závěr polévku posypeme zbytkem parmazánu, petrželkou a pocákáme zakysanou smetanou. Servírujeme s česnekovo-máslovou zapečenou bagetou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.