Lilek plněný fazolí

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek přepůlíme osolíme, po odpočinutí vymačkáme a osmahneme na oleji. Promáčkneme lžící a naplníme náplní.
2
Náplň: uvařit fazole, rozmixovat nahrubo. Fazole scedit přes síto a vodu nalít na plech na kterém se bude lilek zapékat. Osmahnout nakrájenou cibuli, přidat nakrájený salám a dýni. Po 7 minutách smažení přilijeme vodu a dusíme 10 minut do vydušení vody nebo pak také slijeme na plech. Do této směsi přidat fazole, majoránku, pepř, sůl, libeček, mletou papriku, rozdrcený balkánský sýr nebo fetu 100 g. Náplň dáme do lilku a posypeme balkánským sýrem. Zapečeme v troubě 15-20 minut na 170 °C.
3
Podáváme s bramborem, poléváme šťávou z plechu, přidáme majonézu a zavařené houby, k tomu zeleninovou oblohu nebo zeleninový salát.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: