Lepší chlebová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olej
    • cibule
    • kořenová zelenina
    • pórek
    • chleba tvrdý
    • točený salám nebo klobása

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a kousek celeru. Chvíli podusíme a zalejeme cca 1/2 litrem vody, do kterého přidáme tvrdý nalámaný chleba. Necháme přejít varem, případné kousky chleba rozdrtíme vidličkou.
2
Na závěr opečeme malé kousky točeného salámu či klobásy nebo přidáme malé párečky. Polévku dochutíme polévkovým kořením a ozdobíme najemno nakrájeným kouskem pórku. Tím zároveň přidáme potřebné vitamíny.

Komentáře k receptu

  • ludmila chroma
    ludmila chroma |

    9. 12. 2005 10:25

    Omlouvám se, ještě jsem zapomněla na majoránku, trochu mletého pepře, kdo má rád, může dát i 1 bobkový list a nové koření. Neškodí ani zelená petrželka (nikoli kadeřavá).