Lehká jarní česnečka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Katka sticka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks brambory větší
    • 1
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks kořen petržele
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks zeleninový vývar
    • 5
      stroužek česnek
    • 150
      g cihla
    • sůl
    • pepř mletý
    • podravka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté a oloupané brambory nakrájené na kostky vložíme do hrnce a zalijeme asi 2 l studené vody, kterou osolíme, přidáme špetku podravky a zeleninový bujón.
2
Jarní cibulku nadrobno nakrájíme a kořenovou zeleninu nastrouháme na velkých kapkách či hrubším struhadle.
3
Brambory vaříme do poloměkka a pak přidáme nakrájenou cibulku, kořenovou zeleninu, lžíci másla a špetku pepře. Vše vaříme, dokud brambory a zelenina nezměkne.
4
Po změknutí polévku vypneme a až teprve přidáme prolisovaný česnek. Česnek se v polévce nevaří!
5
Dno talíře posypeme na malých kapkách nastrouhanou cihlou a zaléváme horkou polévkou.
6
Polévka je velmi rychlá, snadná, lehká a osvěžující.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.