Labužnický bramborák

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřová plec
    • 500
      g vepřová játra
    • 150
      g slanina
    • 200
      g cibule
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • 300
      g sádlo
  • Na ozdobu
    • 1
      ks cibule syrová - krájená na kolečka
    • 1
      hrst petrželová nať krájená
  • Bramborák
    • 1,3
      kg brambory loupané syrové
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • česnek dle chuti
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 300
      g sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bramborák: brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu slejeme, přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, koření a vše důkladně promícháme.
2
Masová směs: maso, slaninu, játra nakrájíme na nudličky, smícháme s jemně krájenou cibulí, pepřem a chillie. Pak vložíme do pánvičky a opékáme za stálého míchání, až se vysmahne šťáva na tuk. Na sádle usmažíme bramboráky, poklademe směsí, osolíme, přehneme v polovině, ozdobíme syrovou cibulí smíchanou s petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Irena
    Irena |

    15. 6. 2006 21:06

    Bramborák je skvělý ,ta malá chybička je zanedbatelná.

  • Lucka Pohlová
    Lucka Pohlová |

    11. 6. 2006 17:03

    Výtečný, tak dobře jsem se už dlouho nenabaštila!

  • Dana Huttova
    Dana Huttova |

    9. 6. 2006 10:53

    To spíš vypadá že autor/ka chtěla napsat 1,5 dl, víc se tam nevleze

  • Anna Skulaviková
    Anna Skulaviková |

    9. 6. 2006 08:40

    ja dělám bramboráky zasadně bez mléka

  • Mikeš
    Mikeš |

    8. 6. 2006 19:55

    Noj jo, kolik tam mám vrazit toho mlíka sakriš?

  • Dominika
    Dominika |

    6. 6. 2006 14:47

    Bramborák je skvělý, ale 105 dl mléka????